Ha az apa nem látogatja a gyerekét akkor miért szeretné
hogy a jövőben az ő vezetéknevét viselje?
Azt értem, de ha nincs megegyezés a gyerek nevéről, akkor a bíró dönt. Te inditottad az apasági pert?
nov. 11. 18:59
12/22 A kérdező kommentje:
Én indítottam.
Azért nem látogatja mert nem kiváncsi rá, 1 hónapja eljött megnézni mert hozott neki pár dolgot, de nem jött be megnézni mert "beteg" és ne hogy elkapja a kicsi. Szerintem egy pillanatra megtekinthette volna, betegség ide oda.
Én szoktam neki írni vagy messengeren vagy smsben. Nem vagyunk amúgy ismerősök facebookon. Képet se kér a kicsiről. 50.000ret állapított meg a bíró, de nem fizeti. Munkáltatói letiltás van, de azok se fizetik.
Amúgy tök jól fogsz járni, ha perre viszi, mert akkor kibukik, hogy nem fizet gyerektartást. A neve meg úgyis az marad, ami eddig.
nov. 11. 19:21
Ha a munkáltató levonja, azt ők se krvázhatják el, ki kell fizetniük.
Az apaság ténye meg a név nem függnek össze. Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy nem tűnsz túl okosnak, vagy csak nagyon naív vagy, és gondolom tömi a fejed baromságokkal.
Kérj tanácsot a gyerektartás ügyében, amúgy nem írnék neki egy sort sem. Felesleges.
nov. 11. 19:31
Hogyhogy nem fizetik a munkáltatói letiltást? Miért nem jársz utána? Keress egy ügyvédet! A neve miatt meg ne aggódj! Hihetetlen, ő nem fizet és még fenyegetőzik, hogy pert indít a név miatt? Állj már a sarkára könyörgöm!
tegnapelőtt 05:30
7 hónapos a gyerek és már meg volt az apasagi per, gyermekelhelyezes és tartasdij megallapitas, munkáltatói letiltas? Hát ez hihetetlen
tegnapelőtt 06:16
17/22 A kérdező kommentje:
Az apasági es a tartásdíj megállapítás még szeptemberben megvolt egy napon, a gyermek elhelyezés rá egy hónapra ugyanazon a napon mint az előbbi kettő. Mikor a tartásdíjat a bíró kimondta ott is el lett mondva szóban mi fog történni és téritvényes levelet is kapott mindkettőnk a végzésről, még sem történt semmi. A munkáltató hívom egy ideje, a HR-esek veszik fel, ők meg a bérszámfejtőt kapcsolják. De nem jutok előrébb semmivel, hogy ők miért nem utalnak azt nem tudom.
"Az apasági es a tartásdíj megállapítás még szeptemberben megvolt egy napon, a gyermek elhelyezés rá egy hónapra ugyanazon a napon mint az előbbi kettő"
Az mondjuk megint érdekes, ha előbb megallapitottak a tartasdijat, utána meg elhelyezték a gyereket... Fordítva működik.
tegnapelőtt 07:33
Ezt apám főnöke is megjátszotta régen. Le lett vonva apámtól a pénz(KEMÉNY 10 EZER FORINT), de soha nem kaptuk meg.
tegnapelőtt 16:05
A lepontozoknak üzenem, 7 hónapos a gyerek, állítólag már szeptemberben megvolt az apasagi per. Július 15-től Augusztus 20-ig ítélkezés szünet volt az összes magyarországi bíróságon. A gyerek valamikor áprilisban született, anyuka max májusban adhatta be a keresetet. Minimum 3 hónap, mire az első tárgyalás időpontja meg van, ez így eleve az ítélkezési szünetre esik. Egy tárgyalás alatt nem születik ítélet. Két tárgyalás között minimum 1 hónap idő telik el. Először mindenképpen az apasagot állapítják meg, utána hivatalosan elhelyezik a gyereket és csak ezek után lesz tartasdij megallapitva.
tegnapelőtt 16:14
Kapcsolódó kérdések: