Mennyi idő után szülnétek egy kapcsolatba?
Ha megismerkedtek valakivel, mennyi időnek kell eltelnie, hogy bízzatok/szeressétek annyira,hogy merjétek bevállalni?
Anyagi függetlenség mellett!
A kérdésem alaptalan, teljes fikció. Ezen gondolkodtam ma, miközben rengetek fiatal anyukát láttam...
Attól függ hány éves az ember. 20 évesen ráér 5-6 év után is, 35 évesen már szorít az idő kicsit. Csakis házasságba szülnék akkor is. Szerintem 1-1.5 év minimum, ha idősebb az ember.
Amúgy én 6 év után szültem házasságba, 29 évesen.
Nagyon sok mindentől függ. Az exemmel 6 éve voltunk együtt, anyagiak stb minden megvolt. Elkezdtünk próbálkozni, majd kiderült, hogy évek óta megcsal. Pedig a bizalom részemről megvolt. Még jó, hogy nem jött össze vele a baba.
A férjemmel 4 éve voltunk együtt, egy éve házasságban, első próbálkozásra sikerült a baba.
Ez most nagyon-nagyon csúnya lesz, de szerintem a gyerekvállalásnál a bizalom még hagyján, de a szerelem aztán abszolút másodrendű tényező ahhoz képest, hogy milyen életszakaszban vagy és hogy a gyerek utáni vágy mennyire erős benned. Egyáltalán aktuálisan vágysz-e gyerekre, az életedbe belefér-e, az anyagi függetlenségen túl ott van-e az anyagi biztonság, a "falu", aki segít a nehéz időszakokban, a gyerekeknek szociális hálót nyújtani, stb. Ha fiatal, huszonéves, vagy akár még csak azt a fajta felelősségmentes, bulizós életszakaszt élő harmincas, akinek esze ágában sincs megállapodni és változtatni az életén, az hiába szerelmes halálosan a párjába és bízik benne végtelenül, még ha vágyik is gyerekre, sok-sok év együttélés után sem fogja bevállalni, amíg a gyerek utáni vágy nem lesz erősebb, mint bármi egyéb tényező. Ez utóbbi az, szerintem, ami elsődlegesen meghatározza, ki mikor vállal gyereket- hogy mennyire szeretné adott pillanatban, kapcsolatban. Ha úgy szeretné is, meg nem is, akkor könnyebb minden mást figyelembe venni és előtérbe hozni a karriert, az alapozást, az utazást, a felhőtlenséget a mindent, és odázgatni a babázást egy jövőbeni ideálisnak kikiáltott pillanatig, de ha valaki (főleg ugye most nőkről beszélünk) elkezdi érezni, hogy ő gyereket akar MOST, akkor ha éppen együtt van valakivel, aki nem cáfolt rá a bizalmára (lásd egyik válaszolónál, akinél kiderült, hogy csalja a párja), akkor szerelem ide vagy oda, eltöltött évek vagy hónapok vagy akármi, nehéz ellenállni ennek a vágynak. Ideális esetben a nő ismeri magát és kontrollálja magát, hogy a körülményeket megfelelővé varázsolja, és már házasságban (amennyiben ez fontos neki), stabil alapokra helyezett kapcsolatba és életbe szülje azt a kisbabát, de ha esetleg más típusú nőről beszélünk, vagy éppenséggel nem mindig alakultak úgy a tervei, ahogyan szerette volna, és késő harmincasként kerül oda, hogy végre megállapodhat, akkor szerintem ott már sokkal kevésbé lesz lényeges, hogy mennyi ideje vannak együtt és mennyire szerelmes, mint az, hogy most alkalmas az idő a babára és jöhet-e vagy sem.
Nem tudom, érted-e a fenti locsogást :D Alapvetően az ideális nyilván az, hogy a felek ismerik már egymást legalább 3-4 éve, együtt élnek minimum 2-3 éve, ha fontos nekik, akkor már házasok, anyagilag függetlenek, megvannak az alapok, a nőnek is jó munkahelye, ahová visszavárják szülés után, lelkes nagyszülők, akik részt akarnak venni a családi életben, teljes egyetértés a pár tagjai között minden tekintetben, stb. De hát az élet nem az ideális menetrend szerint halad mindig, soktényezős az egész, aztán alakul, ahogy alakul.
én 5 év után szültem, 29 évesen. mégis szétmentünk, van ilyen.
most 36 vagyok, másik párom van, 2 év után szóba került, hogy elkezdünk próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!