Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ma 18 napos a kisbabám....

Ma 18 napos a kisbabám. 3500grammal született, tegnap mértem kereken 4000gramm. Kinek mennyit evett ilyenkor a babája?

Figyelt kérdés

Védőnő szerint elég a 80 mili. De fél óra múlva ordít. Csecsemős nővér ismerősöm szerint nyugodtan mehet több. Hát az én babám 100-110miliket eszik 2-4óránként, attól függ hogy ébred. Anyatejet kap felesben tápszerrel. Sok lehet ez a 100-110mili? De így van hogy már 2 óra múlva ordít. 😪 első babám. És nagyon nem tudom még mit hogyan kellene, mivel tennék jót.🥲

Az éjszakát 80%ban végig alussza, akár 7-8órát is. Akkor nem keltem enni. Átlagosan 6-7x eszik/nap.

okt. 6. 14:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém kb ilyenkor evett már ilyen 120 milliket is. Bár nekem picit nagyobb súlyú volt, 4120 grammal született. De úgy gondolom, nyugodtan egyen a tied is, amennyi jól esik neki, nem lesz tőle baja, mert úgyis osztonbol annyit eszik, amennyi kell neki, nem annyit, hogy rosszul legyen tőle.
okt. 6. 14:13
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

Az enyém anyatejes volt. Ennyi idősen rengeteget lógott mellen. Nem mértem, mennyit eszik.

Mellre tud kapni, vagy lefejt tejet eszik? Ha mellrekap, akkor megpróbàlhatod gyakrabban kínàlni. És pótlàst csak 3-4 ótànkènt adni, anyatejet meg bàrmikor. Ha csak lefejt tejet kap, akkor is próbàlkozhatsz mellre tenni etetèsek előtt es utàn is. Nyugodtan adhatsz neki gyakrabban kevesebbet. De ha neki és neked is kènyelmes, akkor az emelt adag is mehet. A pluszt ùgyis visszabukja.

okt. 6. 14:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igény szerint tápláld, ne időre.

Mi az oka a tápszeres pótlásnak? Hogyan kapja?

okt. 6. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a kérdésem, miért kap tápszert?

Egyébként nekem is anyatejes volt, én sem mértem sosem.

Annyit kapott, amennyit kért. 3hónapig kb 0-24ben cicin lógott.

Ha nem éhes, nem fog enni. Ha éhes pedig nyugodtan adj neki, amennyit kér.

Túletetni nem fogod, a felesleg úgyis visszajön belőle.

okt. 6. 14:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

3400grammal szuletett.

Az en babam is kb. ennyi idosen meg ette siman a 110-120milit de utana vegul 90ml-ket evett 3,5 honapos koraig. Azota meg 120akat eszik. Most lett 5 honapos.

Ennel tobbet csak neha hajnalban hajlando enni akkor olyan 150ml-t . En kevesnek gondolom amit a babam eszik de ha eleg neki akkor eleg.

Szerintem nem sok amennyit eszik a babad. Annyit adj amennyit ker, ugyis vissza jon a felesleg ahogy mar irtak az elozok is.

okt. 6. 15:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha kevés neki, akkor adj még, amennyi jól esik neki.

Első babám jóval az "elvileg szükség szerinti" mennyiség alatt evett mindig. (Ő tápszeres volt nagy részben, anyatejet meg cumisüvegből kapta, nem kellett méricskélni.)

A második, mikor a kórházban kértem a pótlást, és adtak 30 ml-t, addig ordított, amíg nem kapott mégegyszer annyit.

Neki nagyobb volt az igénye, gyorsan is gyarapodott. (Igaz, otthon már csak anyatejet kapott. De igény szerint szoptattam.)

A harmadik 1 hetes korától evett kb megfelelő mennyiségeket (addig kínlódtam vele mondjuk + 2 hetes koráig csak fejtem. Utána tanult meg szopni.)

Egyébként azt mondták, ha gyarapszik, meg van rendesen tejem, nem szükséges méregetni, mennyit eszik.

okt. 6. 16:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Nincs elég telem, sajnos szopizni sehogy nem akar. Minden nap többször próbálkozunk, de vergődik, ordít, csak cuppog a cicin, így fejve van. Sajnos alkalmanként 60-70mili tejcsi jön csak le. :( így muszáj hozzátáplálni. Próbálok több tejcsit adni neki mint tápszert, de sajnos így is az elejébe 100-90milikből lett ez a 60-70mili.. örülök hogy ennyi is van.
okt. 6. 19:35
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Szoptatási tanácsadóval beszéltél?
okt. 6. 20:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tejed kéne szaporítani szoptatási tanácsadó segítségével. Valószínűleg nem állt be a kereslet-kínálat, de tuti meg lehet oldani. Azért van kevés, mert a szervezeted azt hiszi, ennyire van szükség, "be kell állítani."

A kérdésedre válaszolva, az enyém 4és fél kilóval született és olyankor még napi 8x evett 100g körül. (Csak anyatejes, szoptatom.) Nem mindig mérem, csak random, de már simán eszik 130-160grammot, volt, hogy 250-et, de 200körül gyakran. Mégis mindig éhes. Még soha nem hagyta abba magától, mindig én veszem le mellről. Kipróbáltam, hogy fejtem és utána adtam neki üvegből, hogy a kaja kell neki, vagy csak a mell. 190 grammot szopott, utána simán betolta az 50millit üvegből és ordított, hogy elfogyott. Nem szokta visszabukni, eddig összesen 2x bukott.

Az igény szerinti szoptatás nagyon jól hangzik, de akik azt javasolják, próbálják ki az én gyerekemmel. Nem, a szoptatási tanácsadó se javasolta, hogy folyamatosan mellen legyen, aki azt írja, az vagy túloz, vagy nem normális. Minden anyának el kell látni legalább a saját alapszükségleteit, normális esetben nem lóg, olyankor mellen a gyerek. Vagy ti mondjuk zuhanyzás/wc közben is ott lógatjátok? Evés közben már meg se kérdezem, tudom, alap. Hát nálam nem. Ilyen mennyiségekhez az anyának is kell enni és nem úgy, hogy közben folyamatosan szívnak le, mert akkor úgy megutálnám a szoptatást, hogy rég abbahagytam volna. Így se vagyok oda érte.

okt. 7. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!