Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyivel nehezebb két kisgyer...

Mennyivel nehezebb két kisgyerekkel mint eggyel?

Figyelt kérdés
Nem a babakorra gondolok, hanem a későbbi időkre, amikor már oviba, iskolába járnak, és vissza kell menni dolgozni. Sokkal nehezebb 2 gyereket menedzselni, mint egyet? Nehezebb mellettük a munkába visszatérés? Kevesebb szabadidő jut a szülőknek vagy már egy mellett sincs úgysem?
okt. 3. 08:53
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Ketszer olyan nehez.
okt. 3. 08:53
 2/9 babyboom567 ***** válasza:
69%
Ugye ez nem komoly kérdés?
okt. 3. 09:14
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Nekem kettő van, 2 év korkülönbseggel.

De szerintem nem kétszer, hanem 5-ször olyan nehéz.

okt. 3. 09:15
 4/9 anonim ***** válasza:
61%
Plusz 1 személy, akiről gondoskodni kell. Micsoda kérdés ez már megint....
okt. 3. 09:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 év van a kisebbek között.

2 évig egy óvodába, azon belül is egy csoportba jártak, így ez a része nem volt nehéz.

Mikor a nagyobb elment iskolába, akkor meg a legnagyobb ugyanott volt 8.osztályos, vitte reggel, hozta délután.

"Kevesebb szabadidő jut a szülőknek vagy már egy mellett sincs úgysem?"

Ha van segítség, van, aki vigyáz néha a gyerekekre, akkor általában nem csak az egyikre.

Legalábbis nálunk ritkán vannak szétszedve.

Ha valami oknál fogva mégis, próbáljuk úgy megoldani, hogy egyik az egyik mamánál, a másik a másiknál.

(Kb 2 havonta 1-1 hétvége.)

okt. 3. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

3 és 7 évesek a fiaim. Maga a reggeli rituálé számomra ugyan olyan, nem lett nehezebb. Mivel falun lakunk, falujárattal jár a pici a nagy ugyan abban az időben ugyan onnan rendes busszal szóval ez sem okoz gondot(7:30). A gond az elhelyezkedés vissza munkába. Ugyanis a kicsit 15kor hozza a falujárat haza a nagy meg negyed 4 után jön busszal. Helyben munka alig. Szóval necces. Szabad idő annyi mint eddig, férjem hétvégente van csak itthon segítségem 0.

Nekem ilyen szempontból mindegy hogy 1,2,3 vagy több.

okt. 3. 09:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

5 és 3 évesek a gyerekeim. Ovis mind a 2, 1 csoprtba járnak. Így kapásból könnyebb, mert 1 helyre megyek.

De így is vagy 3x nehezebb, mint 1 gyerekkel.

Tuti nem egyszerre betegek, duplán hiányzok a munkából.

Délután szakadok 4 fele, hogy legyen rend, vacsora és külön külön is foglalkozzak velük.

Este 2 altatás... Soroljam még?

Jövőre a nagy sulis lesz. 2 külön településre fognak járni. Én meg egy 3.-on dolgozom. szerinted?

okt. 3. 10:03
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Jaj...
okt. 3. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a legnagyobb különbség az volt, hogy a ferjemmel mennyire külön kell legyünk folyton, akkoris, ha együtt 4-en csinálunk valamit. Mert az egyik tuti mast akar pl játszótéren vagy akárhol, mint a maaik. 1 gyerekkel még megyünk vele együtt, de 2-vel egyikünk az egyiket kergeti, masikunk a masikat, aztán kb néha összepacsizunk.
okt. 3. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!