Mennyivel nehezebb két kisgyerekkel mint eggyel?
Nekem kettő van, 2 év korkülönbseggel.
De szerintem nem kétszer, hanem 5-ször olyan nehéz.
Nálunk 2 év van a kisebbek között.
2 évig egy óvodába, azon belül is egy csoportba jártak, így ez a része nem volt nehéz.
Mikor a nagyobb elment iskolába, akkor meg a legnagyobb ugyanott volt 8.osztályos, vitte reggel, hozta délután.
"Kevesebb szabadidő jut a szülőknek vagy már egy mellett sincs úgysem?"
Ha van segítség, van, aki vigyáz néha a gyerekekre, akkor általában nem csak az egyikre.
Legalábbis nálunk ritkán vannak szétszedve.
Ha valami oknál fogva mégis, próbáljuk úgy megoldani, hogy egyik az egyik mamánál, a másik a másiknál.
(Kb 2 havonta 1-1 hétvége.)
3 és 7 évesek a fiaim. Maga a reggeli rituálé számomra ugyan olyan, nem lett nehezebb. Mivel falun lakunk, falujárattal jár a pici a nagy ugyan abban az időben ugyan onnan rendes busszal szóval ez sem okoz gondot(7:30). A gond az elhelyezkedés vissza munkába. Ugyanis a kicsit 15kor hozza a falujárat haza a nagy meg negyed 4 után jön busszal. Helyben munka alig. Szóval necces. Szabad idő annyi mint eddig, férjem hétvégente van csak itthon segítségem 0.
Nekem ilyen szempontból mindegy hogy 1,2,3 vagy több.
5 és 3 évesek a gyerekeim. Ovis mind a 2, 1 csoprtba járnak. Így kapásból könnyebb, mert 1 helyre megyek.
De így is vagy 3x nehezebb, mint 1 gyerekkel.
Tuti nem egyszerre betegek, duplán hiányzok a munkából.
Délután szakadok 4 fele, hogy legyen rend, vacsora és külön külön is foglalkozzak velük.
Este 2 altatás... Soroljam még?
Jövőre a nagy sulis lesz. 2 külön településre fognak járni. Én meg egy 3.-on dolgozom. szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!