Mennyi lesz a GYED így nettóban?
Úgy néz ki h a tavalyi évben 5 nap híján nincs meg a 180 napom.
Most állítólag a minimálbér 2x-ese után fogom kapni.
Mikorra vagy kiírva?
Mert ha még odébb,akkor jelentesd be magad legalább 5 napra,és akkor meglesz a 180 napod....
Én egyébként nem hiszek ebben a min.bér 2-esének 70%ában... Mert így sokuknak több lenne a gyede, mint aki rendesen be volt jelentve. Nekem 81100 a bruttóm, hát ne tudjátok meg, mennyi lett a gyedem. És dolgoztam, a munkaviszonyom a mai napig megvan, mert végleges a munkahelyem. És ez nem lenne fair,hogy akinek nincs meg a 180 napja, az többet kapjon!!!
"A szülőnek nincs 180 napi jövedelme
Ha nem lehet a táppénzszabályok alkalmazásával megállapítani a gyermekgondozási díj összegét, akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad része figyelembevételével kell azt megállapítani."
OEP
Most fog lejárni a Tgyás január végén, tehát már nem tudok változtatni a tavalyi évemen...
Viszont 175.000.- volt a bruttóm, és nagyon rosszul esne ha nagyon kevés pénzt kapnék a pár nap hiánya miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!