Jönnek az ünnepek, de nyomaszt mert széthullott a család, mi lesz így? Van így más is?
Szia!
Mi is csak 4-en ünnepelünk(2 ikerlányunk van). Nagyszülők nincsenek. Én intézetben nőttem fel, így nem tartom a rokonokkal a kapcsolatot(talán jobb is.) Páromnak csak az anyukája él, de ő olyan magának való.
Az én párom se igazán van oda a karácsonyért, de megoldjuk.
Ha látja rajtad, hogy készülődsz és próbálsz egy kis hangulatot teremteni akkor hidd el neki is megjön a kedve. Mennyi idős a gyereketek? A mieink karácsonykor közel 21hónaposak lesznek. Már csak miattuk is élvezni kell a karácsonyt. Ha 3-an akkor hárman, ha többen akkor többen. MI 4-en vagyunk egy család és mi más kellene még hozzá?
Nagyon köszönöm!! :)
Tudom, sokaknál még ennél is nehezebbek az ünnepek és nagyobb gondjaik vannak, csak érzem, hogy megvisel. Mindig is szerettem a karácsonyt, a hangulata miatt és hogy akkor legalább összejött a család. Páromat sajnos egyáltalán nem érdekli, hiába készülődöm, díszítek, semmi, ő csak ideges lesz, a sok "felesleges" felhajtástól. Itt is mindig van valami feszültség és balhé, valaki minig haragszik a másikra, megy a balhé hogy mikor kinél, de ez meg az ezért meg azért nem lesz ott. A babánk 19 hónapos lesz az ünnepekkor. Annyira szomorú ez az egész
Nekem van egy 2.5 éves kislányom.Most valószínű nagyon nehéz ünnepünk lesz.Én idén elváltam,anyukám rákos lett és valószínű ez az utolsó karácsonya.Úgyhogy szenteste kettesben,másnap pedig a szülőknél,de biztos nem lesz vidám a dolog.:(
Ajándékozás sem lesz,nincs rá pénz.Lehet,hogy még fát sem tudok venni.
Szerintem el kell fogadni az élet változásait, hiszen nem sokat tehetünk ellenük. A nagy családnak tényleg az az átka hogy sokféle ember van benne és mindig akad egy-kettő aki összeférhetetlen, aki folyton kavar. És mindig történik valami, hol jó, hol rossz. A nagy összetartó család kb. csak a mesékben létezik, na meg a tv reklámokban :) De még ezekben is megesik hogy sajnos meghal valaki. Az élet ilyen. De mivel megváltoztatni nem tudjuk a "történelmet", alkalmazkodni kell ahhoz amink van.
Szerintem hármótokra koncentrálj, a hangulat rajtatok múlik. Ha a párod nem bírja a hercehurcát ne csinálj nagy felhajtást, csinálj valami "ikea dizájnosat". Egyszerű de mutatós díszítés, egyszerű de finom vacsi. Neten biztosan találsz egy csomó ötletet. Szóval semmi giga-takarítás projekt, tízfogásos menü, ilyenek. Próbáld elhatározni magadban hogy mindenképpen jól fogjátok érezni magatokat. Különben végül Szenteste azon rágódik az ember, hogy mi minden lehetne másképp. Szerintem kicsiben is lehet meghitt az ünnep. És tényleg kevésbé stresszes.
A többi családtag meg majdcsak kibogozza magát, próbáld úgy felfogni hogy aki jön jön, aki nem az lemarad. Ne a Te fejed fájjon miattuk.
Nagyon köszi :)
12:22, nagyon sajnálom! Remélem a sok szomorúság ellenére, a lehetőségekhez képest szépen telnek majd az ünnepek nektek is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!