Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen gyakran megy a babatok...

Milyen gyakran megy a babatok a mamához?

Figyelt kérdés
Nagyon dühös vagyok, pedig nem így képzeltem el. Anyósom egy éves kora óta hetente hurcibalna magához a gyereket, letojva azt amit kérek. Sose nézett mesét a gyerek (tudatosan), de ő nezeti vele, üveges kaján el ha náluk van (csak ha muszáj volt adtam neki) vagy pogácsa péksütemény, ha meg küldök neki ennivalót rendes főtt kaját ki van akadva. Alvás az egyszer sikerült neki délután.. hogy lehet így gyereket nevelni, hogy utána ne a gyerek és én szivjam meg? Kiakaszt

júl. 22. 10:32
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
34%

Nyilván gondoltuk, hogy a te anyád tökéletes.

De mondom, vessz össze ilyen marhaságokon, csak gondold át, megéri-e emiatt mostantól majd állandó vitában lenni a férjeddel.

júl. 22. 13:57
 32/43 anonim ***** válasza:
0%
Drága kérdező...az én anyósom főzött a gyerekemnek 😁 ha már felnevelt 2 gyereket ugye...mindig a biztonság kedvéért csomagoltam plusz kaját de általában haza lett küldve és az én anyósom elviszi játszótérre, játszóházba vagy csak sétálni, villamosozni, vonatozni. Kártyáznak, kirakóznak, puzzleoznak. Lehetsz irigy ha már lepontoztál. 🪿
júl. 22. 13:57
 33/43 A kérdező kommentje:

Hidd el nem csaptam a hasamra és akadtam ki.. szerintem ez undorító, hogy egy család nevelési nézeteit ennyire felülírják, ráadásul egy nagymama akitől nem is várnam.. hetente! Ha két gyerek után nem élte ki magát kellett volna egy harmadikat szülni hátha. Fel kéne fogni hogy külön élünk, és mi döntünk el dolgokat. A saját dolgainkat és a gyerekünk korulotti dolgokat is. Ebben az esetben a nagymama alkalmazkodjon ne fordítva. Ő már felnevelte a gyerekeit.. had neveljem én is úgy ahogy jónak gondolom.

A kérdést azért írtam ki, mert saját magam is megkérdőjeleztem most már, hogy jó e egy ennyire kicsi gyereknek állandóan mászkálni ok nélkül. És mint kiderült, sokan nem adják oda a gyereküket. Jól teszik.

júl. 22. 13:59
 34/43 A kérdező kommentje:
Senkit nem pontoztam le.
júl. 22. 14:00
 35/43 anonim ***** válasza:
0%

"És mint kiderült, sokan nem adják oda a gyereküket. Jól teszik."

nem, nem teszik jól.

júl. 22. 14:03
 36/43 A kérdező kommentje:
Kérlek utolsó, miben más a saját környezetében tehát itthon játszani a gyerekkel (ami máshol se történik meg), mint berakni a kocsiba és elvinni az ő házába ahol még egy szar játék sincs? Vagyis van homokozó készlet,csak homok nincs.
júl. 22. 14:06
 37/43 A kérdező kommentje:
És a délutáni alvasrol még szó se esett.. ami úgy általában nem működik. Vajon miért?
júl. 22. 14:07
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

"nem, nem teszik jól."

Nem mindegyik nagyszülő akarja elvinni az unokát a szülők akarata ellenére.

Vannak még normális nagyszülők is, akik tudják, hogy az unoka nem az ő gyerekük és nem formálnak jogot rá.

Mennek, unokáznak, ismerkednek a gyerekkel a szülőnêl, betartják a szülők kérését, nem akarják felülbírálni, jobban tudni...

Szerintem pont az a nagyszülő akarja elvinni már a csecsemőt is, aki tojik a szülő szabályaira. Ha nem így lenne, jó lenne neki a szülőnêl is unokázni, nem akarna elvonulni.

Így is meg lehet szerettetnie magát az unokával, hogy később ott is töltsön időt.

júl. 22. 14:10
 39/43 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen a te helyzetedre reagáltam - bár az sem ennyire sarkalatos szerintem -, hanem a summa summarum kijelentésedre. Mivel egy gyereknek nem jó, ha elidegenítik a nagyszüleitől - a szélőségeket leszámítva. Mondom ezt úgy, hogy nekem a saját szüleimmel nem jó a kapcsolatom, mégsem hagyom, hogy a gyerek ne találkozhasson velük, ne tudjon kialakulni semmiféle kapcsolat. Aztán majd ha gyerek nagyobb lesz, eldönti, hogy szeretné e tartani a kapcsolatot vagy sem. De seélyt sem adni, "jól teszik ha nem is viszik" mentalitás káros.

Btw miért nem csinálod úgy, hogy ti is ott vagytok, és ti játszotok - visztek játékot (mi is úgy szoktunk) - és közben bevonod a nagyit. Nem minden idősebb generációs tudja, hogyan kell játszani egy ekkora gyerekkel. De ha megtanulja, ráérez, akkor menni fog neki.

júl. 22. 14:15
 40/43 A kérdező kommentje:

Az én fiamat is elakartak vinni amikor még anyatejes volt 3 hónapos. Na akkor viszont a férjem hívta fel hogy jegeljuk ezt a témát. Akkor nagyon kiakadtam és mondtam,ha ez így megy elmegyünk.

Anyu el se meri vinni, ezt kerekperec megmondta. Ő inkább ide jön hozzánk. De akkor aztán van minden. Azt mondta majd ha ő szeretne vele menni hát jöjjön. Ennek ellenére járunk anyuhoz is csak én is ott vagyok.

júl. 22. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!