Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá az exemet?

Hogyan vegyem rá az exemet?

Figyelt kérdés

Adott egy közös ingatlan az exemmel, 50-50%-os tulajdonosok vagyunk. 5 évvel ezelőtt eljöttem onnan a 2 gyerekkel albérletbe és ideiglenesen ott hagytam a házat neki.

Közben lett új kapcsolatom és született még egy gyerekem.

Kezd egyre nagyobb terhet jelenteni az albérlet, szükségem lenne a részemre a házból.

Többször próbáltam vele beszélni erről de mindig halogatja, mert neki ez kényelmes, közölte hogy nem fog utcára menni miattunk és albérletbe sem. Hogy majd a szülei melletti telekre az apja felhúz majd egy mobilházat és oda fog menni. Fogalma sincs ez mennyi idő, de tavaly is ezt mondta. Kezdem unni ezt igazából, én sem leszek fiatalabb, szeretnék saját lakásban lakni. Ő nem fizet oda szinte semmit a rezsi kívül mert egy kollégáját is odavette aki fizet neki. Gyerektartást sem fizet túl sokat, pedig jó keresete van. Jó viszonyban vagyunk, jó apja a gyerekeknek, ezért nem akartam eddig drasztikus eszközökhöz folyamodni mint pl vagyonmegosztás.

Csak egyszerűen rosszulesik, hogy simán elnézi, hogy havi szinten 300 k-t dobálunk ki az ablakon kínkeservesen :(

Nem tudom mivel vegyem rá, hogy jövőre adjuk el és felezzük meg a pénzt. Tartok tőle, hogy így is úgy is én leszek a kötsög.

2024. júl. 17. 16:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
94%

Igaza van az előttem íróknak, ez az állapot tarthatatlan, ha máshogy nem megy, lépj mihamarabb, hivatalos úton!

Csak azt nem értem, hogy ha szerinted kijön neki (és nektek is) egy lakás a fél ház árából, akkor miért mondja azt, hogy "nem fog utcára menni miattunk és albérletbe sem". Miért is kellene?

Ha esetleg mutatnál neki néhány eladó ingatlant, ami kijönne a várt bevételből, akkor esetleg nem adná be a derekát könnyebben? Hátha sikerülne megegyezni peren kívül, sokat spórolnátok mindketten (időt és pénzt is).

2024. júl. 17. 22:04
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Először intézd el, hogy használati díjat kapj. Ne egyezkedni erről vele, fordulj ügyvédhez, intézze ő. A díja pár hónapon belül megtérül. A közös tulajdon megszüntetéséről ügyvéden keresztül próbálj megegyezni vele. Vessétek fel, hogy kényszerértékesítésnél nyomott áron megy el az ingatlan. Ha nem sikerül megegyezni, akkor viszont bíróság. És hallgasd, kezdd el intézni.
2024. júl. 18. 06:41
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nettó pofátlanságnak tartom az exed részéről, hogy amíg a gyerekei albérletben laknak ő még odavesz valami idegen kollégáját is lakni, mondjuk az ilyen emberen nem értem mit kell sajnálni
2024. júl. 18. 09:37
 24/25 A kérdező kommentje:

Azon ment a hiszti, hogy ha neki hamarabb ki kell költöznie mondjuk mint ahogy talál magának másik ingatlant, akkor nem hajlandó albérletbe menni.

Mert szerinte nekem könnyű (már ez a szó is vicces), mert állandóan van hol laknom, nem sürget semmi. Végül is tényleg nem, csak szórom ki az ablakon a pénzt addig is amíg ott lakik.

Tegnap belengettem neki, hogy sajnos ügyvéddel kell megoldani a dolgot ha békésen nem megy, azt mondta, hogy addig maximum odaköltözik a nővérének az exéhez ideiglenesen (ők jó haverságban maradtak). Hirtelen csak ki tudott találni valamit :D Ez is egy megoldás, csak történjen már valami.

2024. júl. 19. 18:24
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy úgy kell megoldani az adás -vetelt hogy a szerződés (és fizetés) után 30 vagy 45 nap van az átadásra és olyat kell keresni ami azonnal költözhető.

Ha ez nem jön össze még mindig ott a nővére exe, ez ne tántorítson el.

Ha az ügyvéd említése is elég volt, az lenne a legjobb, lehet hívni az ertékbecslőt.

2024. júl. 19. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!