Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá az exemet?

Hogyan vegyem rá az exemet?

Figyelt kérdés

Adott egy közös ingatlan az exemmel, 50-50%-os tulajdonosok vagyunk. 5 évvel ezelőtt eljöttem onnan a 2 gyerekkel albérletbe és ideiglenesen ott hagytam a házat neki.

Közben lett új kapcsolatom és született még egy gyerekem.

Kezd egyre nagyobb terhet jelenteni az albérlet, szükségem lenne a részemre a házból.

Többször próbáltam vele beszélni erről de mindig halogatja, mert neki ez kényelmes, közölte hogy nem fog utcára menni miattunk és albérletbe sem. Hogy majd a szülei melletti telekre az apja felhúz majd egy mobilházat és oda fog menni. Fogalma sincs ez mennyi idő, de tavaly is ezt mondta. Kezdem unni ezt igazából, én sem leszek fiatalabb, szeretnék saját lakásban lakni. Ő nem fizet oda szinte semmit a rezsi kívül mert egy kollégáját is odavette aki fizet neki. Gyerektartást sem fizet túl sokat, pedig jó keresete van. Jó viszonyban vagyunk, jó apja a gyerekeknek, ezért nem akartam eddig drasztikus eszközökhöz folyamodni mint pl vagyonmegosztás.

Csak egyszerűen rosszulesik, hogy simán elnézi, hogy havi szinten 300 k-t dobálunk ki az ablakon kínkeservesen :(

Nem tudom mivel vegyem rá, hogy jövőre adjuk el és felezzük meg a pénzt. Tartok tőle, hogy így is úgy is én leszek a kötsög.

2024. júl. 17. 16:34
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
39%
Ha ennyire kínkeserves, minek kellett lepulyázni, mielőtt ezt megoldod? Döbbenetes nők vannak... addig nem babázok le, amíg nem oldok meg minden függőben lévő dolgot, eszem megáll... ha az új faszival se fog menni, ott maradsz hárommal egyedül, pénz nélkül???
2024. júl. 17. 16:39
 2/25 anonim ***** válasza:
89%
Fizesd ki a részét a házból, probléma megoldva
2024. júl. 17. 16:45
 3/25 anonim ***** válasza:
82%
Hát ezt máshogy nem tudod megoldani, csak hogy kerek perec közlöd vele, hogy vagy ügyvéd előtt megállapodtok vagy kénytelen leszel bíróságra menni. 1es te amúgy normális vagy? Te mit szólnál ha a házadban hevendérozna valaki aminek a fele a tiéd te meg fizetnéd az albérletet?
2024. júl. 17. 16:45
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Bíróságon lehet elindítani a közös vagyon megszüntetését.
2024. júl. 17. 16:49
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Vagy megveszi a részét, vagy megveszed a részed, vagy eladjátok és feleztek.

Amíg ő benne lakik fizethet nektek használati díjat, mondjuk egy normális albérlet felét.

Ezt mind ügyvéden keresztül.

Lehet hogy te leszel a kotsog, de most meg ő az, ideje változtatni ezen.

2024. júl. 17. 17:02
 6/25 anonim ***** válasza:
96%

Ügyvéd, bíróság. Közös vagyon megszüntetése. Amíg benne lakott, arra kérsz majd többlethasználati díjat, jár neked. Ezeket egy ügyvéd mind tudja.

Sajnos eltarthat évekig, ne lepődj meg. Ügyvéd díja sem lesz kevés sajnos. Plusz a sok járulékos költség, becslő díja stb. Már most acélozd meg magad, főleg, ha az exed nem együttműködő.

Rokonomnak ugyanez volt (gyerek nélkül), most zárult le, 5 év volt, innen tudom. Végül kényszerített ingatlan értékesítés lett náluk, a pénzt pedig el kellett osztaniuk.

Ha nem tudtok megegyezni, egymást kifizetni, akkor nálatok is sanszos, hogy ez lesz a vége, tényleg segítő szándékkal írom, készülj fel, hogy évekbe is telhet.

2024. júl. 17. 17:33
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

*ez egy szélsőséges példa volt, nektek nem fog 5 évig tartani, de 2-3 évig sajnos van rá esély.

A bíróság 2-3 havonta fogad majd újra és újra, az exed meg olyannak tűnik, aki majd ott tesz keresztbe, ahol tud. Jó ügyvédet szerezz.

Ami alatt, ha exed végig ott lakik, jár neked használati díj, de azt a legvégén fogod megkapni.

Szóval ügyvéd, amilyen gyorsan csak tudsz. A díjakra pedig készülj fel lelkileg, ügyvédi díj, ingatlan becslő díj, perköltség stb.

2024. júl. 17. 17:40
 8/25 A kérdező kommentje:

Hűha, köszönöm szépen a segítő válaszokat!

Ez elég körülményes lesz ezek szerint, erre valóban nem készültem fel.

Kifizetni sajnos nem tudom, az én jövedelmemre nem kapok annyi hitelt, hogy ki tudjam vásárolni, de fordítva is így van, mindenképpen eladás lesz a vége, abból 2 lakás kijön.

2024. júl. 17. 18:33
 9/25 anonim ***** válasza:
89%

Albérletbe szülni a harmadikat igazán remek ötlet volt. Inkább mentél volna dolgozni, hogy a meglévőkkel ne keservesen éljetek...

Menj ügyvédhez, aki segít elindítani az ügyet, a közös tulajdon megszüntetését kell kérni. Több opció lehetséges:

- eladjátok, osztoztok

- te kifizeted exednek a felét és tiéd a ház

- exed fizeti ki neked a felét és övé a ház

Az meg ne érdekeljen, hogy ő téged minek fog tartani, ha ezt megléped! Őt sem érdekli, hogy 5 éve albérletben élsz a gyerekeivel.

2024. júl. 17. 18:35
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy ki fog jönni 2 lakás ?.
2024. júl. 17. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!