28 hetes ikres kismama vagyok, holnap be kell feküdnöm a
szülészetre, mert nyitva vagyok, klímásak a kórtermek a
szülészeteken?
A babáknak akkor jó, ha az anyának is. Bántalamzó taktika az anya és a picik érdekeit szembenállókènt feltüntetni. Ez nem az anya kènyelmèről, hanem mindhàrmuk biztonságàeól szól. Èn kizàrt, hogy 30+ fokos helyre befeküdnèk.
2024. júl. 13. 09:16
21es, ezért a picik érdekében megszülnéd őket otthon 28 hetesen a otthon a klíma alatt?
Hiszen nehogy már a melegben kelljen pár hetet feküdni és ne adj isten esélyt adni a gyerekeknek egészséges életre. Ha bajuk lesz max a következő terhességet úgy időzíti a kérdező hogy télre essen a vége.
Sosem értettem ezt az önzőséget annál aki gyereket vállal.
2024. júl. 13. 13:25
Sok nőtársunk van aki otthon a felforrósodott otthonukban vannak terhesen, mert nincs klímájuk. Az egyik terhességemnél én is így voltam, mert akkor még nem volt meg a házunk az albérletbe a tulaj meg nem szereltetett be. Túléltem. Sőt sokszor a másik településre jártam át orvoshoz vonattal a dög melegben. Nekem se lett bajom és a gyereknek se. Mindenki döntse el maga, hogy mennyit érnek neki a gyerekei. Én befeküdnék, sőt a másodikat most szültem és kibírtam a kórházban. Annyira kényelmesek a nők mostanában. Ne szülje meg más a gyerekeket? Az agyam eldobom komolyan mondom. Ha meg baj van, akkor meg kárognak ezerrel. Ha beakarnak fektetni annak oka van. Probléma esetén azonnal tudnak reagálni. Lehet mire beérnél a kórházba és vizsgálatra kerül a sor a magzatok már elhaltak. Na az orvosod ezt szeretné elkerülni.
2024. júl. 13. 13:51
Hú, miért kell ennyire bántani a kérdezőt? Nyilván nem arról van szó, hogy jaj csak kicsit melege lenne, ellenben ha otthon marad 100%, hogy beteg és halott gyerekei lesznek egyszerre. És nyilván fontosak neki a babák, ezt hogy meri bárki megkérdőjelezni?
30+ fokban a kórházban olyan szinten stresszes lennék, hogy azonnal meg is indulna a szülés. De lehet közben szívrohamot is kapnék.
2024. júl. 13. 20:15
A klíma lenne a legkisebb gondja ha beindulna a szülés. Ott, akkor azonnal tudnak segíteni. Nekem kicsit idősebb terhességem volt, amikor befektettek. Igaz nem volt nyár és dögmeleg de én sem akartam befeküdni, mert ráadásul van másik gyerkőc is. Majd a nőgyógyászom megkérdezte, hogy a nagyobb időre és egészségesen érkezett-e. Mikor mondtam, hogy igen, akkor a szemembe mondta, hogy a pici babámnak is ugyanúgy joga van az egészséges és boldog élethez, mint a tesójának és nagyon javasolja a befekvést. Be is feküdtem és rá 3 napra be is indult a szülés. Hiába sikerült a visszatartás, már annyira kitágultam, hogy megcsászároztak a fertőzésveszély miatt. Egy hónapot volt Pic-en, pedig korához képest nagy volt. Járok vele gyógytornára, kell vinnem hasi és agyi uh-ra meg neurológiára is. Tényleg jobban megérné kockáztatni a gyerekek egészségét. Amúgy volt bent több ikres kismama akik eleg koran befekudtek mar.
2024. júl. 13. 20:25
34 ha fontosak lennének neki akkor nem hezitálna. Én vesztettem már el babát, és azt mondom, inkább feküdnék elejétől a végéig egy szaunában, csak legyen itt velem.
Rossz lesz? Igen az. De rosszabb lenne, ha születne két beteg babája akiket 40-60 évig ápolhatna. A dokik nem viccből szoktak befektetni, főleg most mikor alig van személyzet.
2024. júl. 14. 06:14
Nincs klíma. Ha mázlid van, akkor van 1 ventillátor a kórteremben, illetve lehet az ablakokat sötétíteni.
De nyugi, nem csak Magyarországon van ez így, külföldön dolgozom szülészeten, eddig egyik kórházban sem volt klíma a szülészeti osztályokon, még a legpuccosabb magánkórházban sem.
2024. júl. 14. 15:23
Pont hogy akkor tol ki a gyerekkel ha extrém melegnek teszi ki magát. Viszont akkor otthon kell feküdni és minden előírást betartani.
2024. júl. 14. 21:04
És ezennel üdvözöllek az anyák világában! Fentebb is látszik, hogy bármit teszel, mindig lesz egy zajos tömeg, aki szerint rosszul csinálod, és ezzel egy életre tönkreteszed majd a gyereked. Szokj hozzá, gyakorold márbmost, hogy kell elereszteni az ilyen bezzeganyákat! :)
Kitartást kívánok!
2024. júl. 14. 23:43
Itt nem bezzeganyák válaszóltak, hanem a várandóság alatt több rosszat megélt nők, akik átéltek ezt meg azt. Nekem az első császárom belső hege vált szét. Milyen jó, hogy pont a kórházban voltam és 10 perc múlva már vették ki a gyereket. Nem viccből kérik, hogy feküdj be, hanem ennek oka van. De ezek szerint tök felesleges orvoshoz is járni, mert úgy is lesz*rja az ember a javaslatot. Azok is kibírják akiknek most születik meg a gyermeke. 28 hetes ikres terhességnél bármikor beindulhat, főleg, hogy nyitva is van. Én is most szültem és jelentem túléltem a meleget is. Vicc, hogy azok vannak bezzeganyázva akik felelősségteljesen gondolkodnak és a hülyeségben nemadják a kérdező alá a lovat
2024. júl. 15. 07:00
Kapcsolódó kérdések: