Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második gyerekem ha GYES...

Második gyerekem ha GYES alatt születik, akkor csak GYESt fogok kapni a továbbiakban is?

Figyelt kérdés
Szeretném ha legalább 2 év korkülönbség lenne a gyermekeim között, de azt olvastam hogy mivel a 3. évben már csak GYES jár ezért azután már csak azt kapok. Pedig úgy lenne igazságos hogy a második babánál kezdődik előről a TGYÁS aztán GYED. 2 gyerekkel kevesebb pánzből kell megélni mint eggyel?
2009. jan. 6. 14:54
 1/10 anonim ***** válasza:
ha nincs előtte 180 nap ledolgozva akkor csak gyes jár
2009. jan. 6. 14:55
 2/10 anonim ***** válasza:
szia, na ez engem is érdekelne kisfiam 26 hós s most szeretnénk babát nagyon már fél éve...nem tudom mert mindenki mást mond...
2009. jan. 6. 14:55
 3/10 anonim ***** válasza:
ui, s előző válaszolónak...s ha terhes lennék akkor gyesről(most azt kapok)el lehet menni szabira majd táppénzre rögtön s úgy szülésire, akkor újra tgyás s gyes lenne??
2009. jan. 6. 14:56
 4/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok, csak akkor jár ujra tgyás és gyed ha 2 éven belül megszületik a 2. gyerek ha 1 nappal is később akkor már nem.
2009. jan. 6. 14:59
 5/10 anonim ***** válasza:
fasza...akkor ezt nem lehet így ugye h munkáltatóval megbeszélni...h papíron vissza doli, egyből szabi majd táppénz...?
2009. jan. 6. 15:02
 6/10 anonim ***** válasza:

sziasztok.

Én felhívtam az OEP-et, mert ugye mégicsak Ők az illetékesek ebben az esetben.

Most vagyok 17 hetes a picvel, a "nagylányom" 17 hónapos.

Jelenleg GYED-en vagyok. Megkérdeztem, hogy a 2. baba után milyen pénzecskére számíthatok.

A hölgy azt mondta, hogy ugyanúgy mint az elsőnél (mivel azóta is folyamatos munkaviszonyom van, de természetesen nem dolgozok) vinni kell a munkáltatói jövedelem igazolást, és az alapján állapítják meg a pici után járó lóvémat, ami az igazolt munkabér 70%-a, naptári napokra lebontva..

Na, remélem ez így is lesz, és nem akkor fogok velük cirkuszolni amikor beadom az igénylést.

Remélem segítettem.

2009. jan. 6. 15:12
 7/10 anonim ***** válasza:
szia de neked nem lesz két év se köztük, mi meg már gyesen vagyunk naggyal...ez lenne kérdéses, de köszi
2009. jan. 6. 15:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gyors regi után kérdezz itt Szakbarbártól, sokan ismerik és elismerik:

[link]

Ha nem akarsz regisztrálni, akkor csak olvasgass a már adott válaszok közt, hátha találsz rád vonatkozót!

Üdv.

2009. jan. 6. 15:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ezzel a témával foglalkozunk, hasonló kérdést tettem fel egy-két napja, nekem azt válaszolták a kedves válaszolók, hogy kérni kell táppénzes papírt azt le kell adni a cégnél és kész. Ha van munkaviszonyod így működik elvileg, az unokatesóm is így csinálta.
2009. jan. 7. 17:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véálaszokat nagyon úgí tűnik hogy 2 éven belül meg kell lenni a második babának, pedig nem akartunk olyan hamar. A 3 év jobb lett volna. Az utolsó válaszolót kérdezném, hogy hogyna van ez a táppénzes dolog? Ha Gyesen vagyok közben elmehetek táppénzre? Nem hiszem hogy az én munkahelym em bármit is lehet furfangoskodni, hogy többet kapjak. Nem arról híresek :(
2009. jan. 8. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!