Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondani terhességet szakítás...

Elmondani terhességet szakítás után? Jobb a békesség inkább?

Figyelt kérdés

Barátommal 3 évet voltunk együtt, 2 hete szakítottam vele.

Ennek oka az az volt, hogy a jövőnket máshogy képzeljük, másik országban. Kettős állampolgár vagyok, tanulni jöttem ide, de állandóra maradni nem volt tervem soha. Vele már itt, az egyetem alatt ismerkedtem meg és úgy is terveztük, ha végzek, megvan a diploma, együtt megyünk vissza, ott alapítunk családot.

De bármikor próbáltam erről vele komolyan beszélni, nem nyitott rá. Terelte, még hagyjuk ezt, messze van, bármi lehet még addig. Majd mikor választás elé állítottam és kérdeztem, hogy akar-e egyáltalán velem jönni, a válasz nem volt, és a támadás, hogy én nekem miért nem jó itt, miért akarok menni mindenáron? Mert ott van a családom, barátaim? A szakmámat is jobban fizetik ott, én ide tényleg tanulni jöttem csak.

Szakítottunk, aztán jött a terhesség.

Babát én régóta szeretnék, az abortusz nem volt számomra opció.

De nem tudom, az exemnek megmondjam-e. Szüleim szerint ne, már mennék ki, ezzel ide fog láncolni, sosem szabadulok tőle. Megy majd a pereskedés a láthatásért, gyerekért, ők nem fogják utaztatni, szállást fizetni neki kint, veszekedni, épp melyik karácsonyt hol töltheti a gyerek. Ha lezártuk, maradjon úgy. De az ő gyereke is, ha 10 év múlva megkérdezi, hol az apja, mit mondok?

2024. jún. 25. 15:59
 71/91 anonim ***** válasza:
47%

70. Gondolkodhatsz máshogy, magyarázhatod a bizonyítványod kérdező, de a valóság az, hogy hiába szülsz gyereket, nem leszel anya, mert egy anya nem a saját kényelmét nézi, hanem a gyerek érdekèt, hogy ne vegye el tőle az apját. Amíg kicsi talán elvan így is, de ahogy telik az idő, egyre nagyobb űrt fog érezni, idővel meg fogja tudni ki és miért vette el tőle a lehetőséget, hogy apja legyen, meg fog gyűlölni és meg is érdemled. Aztán majd sírànkozhatsz, ha annyira megutál, hogy inkább elmenekül mellőled. Bizonyos kor után ezt gond nélkül meg is teheti majd, és rád se bagózik többet.

Sok öreg csodálkozik ha a gyerekei rá se nyitják az ajtót, na , ha ilyen sztori van a háttérben, akkor pl teljesen érthető is.

Leszólod azokat itt, akik szerint egy aljas önző "nő" vagy, és inkább menekülnél, ( nem olvasod tovább a kommenteket), minthogy szembenézz a valódi éneddel, és jobb belátásra térj. Ők szimplán az igazat írják. Tagadhatod, de attól még így van.

2024. jún. 26. 17:49
 72/91 A kérdező kommentje:
Szerencsére az én valóságom teljesen másmilyen, így ez, amit írtál, nem érdekel.
2024. jún. 26. 17:52
 73/91 anonim ***** válasza:
47%
Oké. Majd gondolj vissza a hamis valóságodra, amikor a gyereked megtudja az igazságot és meggyűlöl.
2024. jún. 26. 17:56
 74/91 anonim ***** válasza:
65%
+ Ha még a gyereked érzései sem érdekelnek, minek csináltad? Minek szülöd meg? Hányinger vagy de komolyan... 🤮 Na további jó hazug életet neked.
2024. jún. 26. 17:58
 75/91 A kérdező kommentje:

A helyzetből szerintem érződik, hogy nem volt tervezett baba. :)

Ettől függetlenül már most szeretem, alig várom, hogy velem legyen és a legjobbat fogja kapni mindenből (csak nem lesz apja, tessék, lecsaptam a labdát helyetted).

2024. jún. 26. 17:59
 76/91 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem volt tervezett, arra lett volna megoldás. Látom már, hogy Nálad fejben tényleg nem stimmel valami. Ezért nem érzed át mennyire káros amit a gyereked ellen teszel. Úgy írsz arról, hogy megfosztod az apjától, mintha nem vennéd meg neki a 65. kisautót vagy barbit. Borzasztó. De majd az élet talán visszaadja ezt neked. Na szia.
2024. jún. 26. 18:10
 77/91 A kérdező kommentje:
Szia! :)
2024. jún. 26. 18:20
 78/91 anonim ***** válasza:
70%

Te el tudnad képzelni, hogy úgy élj a világban, hogy van egy gyereked, és nem is tudsz róla? Oké, hogy veled nem fordulhat elő, de miert teszed ezt massal?

Felfogod annak a jelentőségét, hogy mit jelent az, hogy valakinek nincs apja? (Nem az hogy nelkule nő fel, hanem hogy nincs). Es hogy ilyen csaladi titkot hordoz? Szerintem nem.

2024. jún. 26. 18:57
 79/91 A kérdező kommentje:
Ez már el van döntve, nem fogom elmondani az exemnek.
2024. jún. 26. 18:59
 80/91 anonim ***** válasza:
70%
Hagyjátok, nem mindenkinek lehet gerince, normális erkölcsi értékrendje és agya. Ezt tanulta az anyjától is.
2024. jún. 26. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!