Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondani terhességet szakítás...

Elmondani terhességet szakítás után? Jobb a békesség inkább?

Figyelt kérdés

Barátommal 3 évet voltunk együtt, 2 hete szakítottam vele.

Ennek oka az az volt, hogy a jövőnket máshogy képzeljük, másik országban. Kettős állampolgár vagyok, tanulni jöttem ide, de állandóra maradni nem volt tervem soha. Vele már itt, az egyetem alatt ismerkedtem meg és úgy is terveztük, ha végzek, megvan a diploma, együtt megyünk vissza, ott alapítunk családot.

De bármikor próbáltam erről vele komolyan beszélni, nem nyitott rá. Terelte, még hagyjuk ezt, messze van, bármi lehet még addig. Majd mikor választás elé állítottam és kérdeztem, hogy akar-e egyáltalán velem jönni, a válasz nem volt, és a támadás, hogy én nekem miért nem jó itt, miért akarok menni mindenáron? Mert ott van a családom, barátaim? A szakmámat is jobban fizetik ott, én ide tényleg tanulni jöttem csak.

Szakítottunk, aztán jött a terhesség.

Babát én régóta szeretnék, az abortusz nem volt számomra opció.

De nem tudom, az exemnek megmondjam-e. Szüleim szerint ne, már mennék ki, ezzel ide fog láncolni, sosem szabadulok tőle. Megy majd a pereskedés a láthatásért, gyerekért, ők nem fogják utaztatni, szállást fizetni neki kint, veszekedni, épp melyik karácsonyt hol töltheti a gyerek. Ha lezártuk, maradjon úgy. De az ő gyereke is, ha 10 év múlva megkérdezi, hol az apja, mit mondok?

2024. jún. 25. 15:59
 61/91 A kérdező kommentje:

Miért, ha választhatnál, hogy szép helyen, jó fizetésért dolgozol és élsz Amerikában, vagy helyette élsz anyósékkal, szenveded a magyar egészségügy minden hátulütőjét és kidolgozod a beled kb. aprópénzért, melyiket választanád? :)

De leírtam, hogy a döntés már kész, minek válaszolgattok?

2024. jún. 26. 14:32
 62/91 anonim ***** válasza:
42%
Igazad van,🙂 tegnap amúgy írtam neked üzenetben hogy így a gyereknek lesz jövője jobb jövője,lesz itt meg valljuk-be rossz az élet.
2024. jún. 26. 14:38
 63/91 A kérdező kommentje:
Engem semmi nem köt ide, vannak ugyan rokonaim, de nem érzem ezt az országot az otthonomnak, nem tudok az emberekkel azonosulni. Azért jöttem ide, hogy tanuljak, sosem volt terv maradni.
2024. jún. 26. 14:41
 64/91 anonim ***** válasza:
17%
#63! Miért, Amerikában nincsenek iskolák? Vagy túl hülye voltál ahhoz, hogy bárhová is felvegyenek?
2024. jún. 26. 14:47
 65/91 anonim ***** válasza:
14%

Azért gondolom ha kettős állampolgár vagy és ide jöttél tanulni akkor valószínűleg a környező országok valamelyikeben laksz nem pedig Amerikában. Különben miért jöttél volna ide tanulni?!

De igazából mindenki lszrja hogy a saját kapcsolataidat hogy cseszed el, ahhoz viszont nincs jogod hogy te döntsd el a pasi és a gyerek helyett hogy milyen apa-gyermek kapcsolat legyen vagy hogy egyáltalán legyen e. Nincs jogod hozzá.

2024. jún. 26. 15:31
 66/91 anonim ***** válasza:
15%

"Ami úgy működne, hogy én fizethetném neki a repülőjegyeket oda-vissza, a szállást kint, mert egy pici gyereket nem engednék el csak úgy"

Áh hogy a sóherség az első, értem. Igen, neked kellene fizetned mivel te költözöl el. Ez törvényesen is így működik nem csak erkölcsileg.

Érdekes hogy mikor az anyaktol a külföldi apa elrabolja a gyereket az utolsó szörnyeteg, ha egy nő szerű valami rabolja el a férfitól akkor az rendben van, mert neked nehogy fizetni kelljen már?

Undorító vagy kérdező. Meg a családod is. Köpj fel és álljatok alá.

2024. jún. 26. 15:36
 67/91 anonim ***** válasza:
42%
Ti vagytok,undorítóak nem a kérdező.
2024. jún. 26. 15:47
 68/91 A kérdező kommentje:

Nézzetek utána az amerikai egyetemeknek, hogy mennyibe kerülnek. Sok kint élő, de innen származó csinálja így, mert még úgy is olcsóbban megúszható, ha itt béreltünk lakást, fizettük a tandíjat, kint rengetegen adósítják el magukat emiatt, ha nem tudnak nagyon jó ösztöndíjat szerezni (ami nem egyszerű).

Lehet szidni, nem érdekel.

2024. jún. 26. 16:49
 69/91 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező!

Azzal semmi gond nincs, hogy ide jöttél tanulni. Nagyon jól tetted szerintem. Rengeteg adósságtól kímélted meg magadat.

Az már más kérdés, hogy egy tanult intelligens ember nem érti meg, hogy annak a gyereknek van apja is. És hiába te szülöd, 50%ban az apja dns-ét örökli, így legalább arról joga van tudni, hogy van egy fia/lánya.

2024. jún. 26. 17:09
 70/91 A kérdező kommentje:

Rendben, ti így gondoljátok, én máshogy.

Ha tudná, akkor ott tenné nehézzé az életemet, ahol akarja. Én többet nem szeretném őt látni, nem akarok vele beszélni.

Ez van, nem szép, de számomra a legjobb döntés.

2024. jún. 26. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!