Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmondani terhességet szakítás...

Elmondani terhességet szakítás után? Jobb a békesség inkább?

Figyelt kérdés

Barátommal 3 évet voltunk együtt, 2 hete szakítottam vele.

Ennek oka az az volt, hogy a jövőnket máshogy képzeljük, másik országban. Kettős állampolgár vagyok, tanulni jöttem ide, de állandóra maradni nem volt tervem soha. Vele már itt, az egyetem alatt ismerkedtem meg és úgy is terveztük, ha végzek, megvan a diploma, együtt megyünk vissza, ott alapítunk családot.

De bármikor próbáltam erről vele komolyan beszélni, nem nyitott rá. Terelte, még hagyjuk ezt, messze van, bármi lehet még addig. Majd mikor választás elé állítottam és kérdeztem, hogy akar-e egyáltalán velem jönni, a válasz nem volt, és a támadás, hogy én nekem miért nem jó itt, miért akarok menni mindenáron? Mert ott van a családom, barátaim? A szakmámat is jobban fizetik ott, én ide tényleg tanulni jöttem csak.

Szakítottunk, aztán jött a terhesség.

Babát én régóta szeretnék, az abortusz nem volt számomra opció.

De nem tudom, az exemnek megmondjam-e. Szüleim szerint ne, már mennék ki, ezzel ide fog láncolni, sosem szabadulok tőle. Megy majd a pereskedés a láthatásért, gyerekért, ők nem fogják utaztatni, szállást fizetni neki kint, veszekedni, épp melyik karácsonyt hol töltheti a gyerek. Ha lezártuk, maradjon úgy. De az ő gyereke is, ha 10 év múlva megkérdezi, hol az apja, mit mondok?

2024. jún. 25. 15:59
 11/91 anonim ***** válasza:
16%

Ha nem akarod elvetetni, akkor is megtartod? ( Nem tudom az örökbeadás mennyire opció)

Ha viszont megtartod, onnantól már a gyerek érdeke az első, és nem gondolhatsz önző módon magadra. Neki pedig az az érdeke, hogy legyen apja. Emellett joga is van megtudni, hogy gyereke lesz, ha akarja ha nem. Ha pedig nem szólsz, és fél életében hazudsz a gyerekednek az apjáról, avagy el is mondod neki, hát bocs kicsim, de az én életem és terveim fontosabbak voltak, mint hogy neked apád legyen ( mert ugye ez az igazság, ha eltitkolod az apja előtt), akkor meg fog gyűlölni.

Ha elvetetnéd, nem lenne miről beszélni, mert ha nem születik meg, nincs semmi ilyen probléma.

Sok sikert.

2024. jún. 25. 17:05
 12/91 A kérdező kommentje:
Örökbeadni sosem tudnám. Szép dolog, de nem tudnám megtenni, hogy 9 hónapig velem van, össze vagyunk kötve, utána idegeneknek adom és sosem tudok róla.
2024. jún. 25. 17:06
 13/91 A kérdező kommentje:

Az érdekeit veszik figyelembe a szüleim is, azt mondják.

Mondta anyukám, hogy már nem a régi rendszer van, nem biztos, hogy per esetén én nyernék. Akkor elszakítanák tőlem, nem láthatnám, nem találkozhatnék vele, amikor akarok. Egy anya ezt nem bírná ki, most is rosszul vagyok a gondolattól.

Vagy lesz az, hogy ingázik a világban, sehol nem lesz egy állandó, biztos élete, mert hol apánál kell lenni és hozzá, hozzájuk alkalmazkodni, hol anyánál, egy másik országban, másik kultúrával. Lehet majd veszekedni a láthatáson, azon, hogy a szülinapot kivel töltse, karácsonykor hol legyen, hogy legyen megoldva az utazása...

Ha nem lenne ekkora a távolság, kisebb kétely lenne bennem, de a világ másik részére megyek vissza, nem a szomszéd országba. Szóval ha ezt nézem, az apja nem tudna az élete, mindennapja része lenni sehogy, vagy úgy, ha a felügyeleti jogot elveszi tőlem.

2024. jún. 25. 17:11
 14/91 anonim ***** válasza:
44%
12. Oké. És a többi dolog amit írtam alatta? Arról mit gondolsz? Most mar tény akkor, hogy gyereked lesz. Mik a terveid? Hazudozás a gyereknek? Őszinteség? Elveszed tőle az apját tudatosan, a saját érdekeid miatt? Előbb utóbb hiányolni fogja és szenvedni fog miatta. A te életed vagy az övé a fontosabb? Ezt így hogy gondolod leendő anyaként, szerinted ez normális dolog?
2024. jún. 25. 17:13
 15/91 A kérdező kommentje:

És a szüleim is erre mondták, hogy nem fogják fizetni az exem kiutazásait, kint léteit. Ebben az esetben az, hogy kéthetente lássa hétvégén, nem is nagyon működne, mert mire odaér, indulhat haza.

Mondták, segítenek mindenben, amiben akarom, de ne bonyolítsam ezt, mert nem lesz jó vége, ne rakjak magamra még terhet.

2024. jún. 25. 17:14
 16/91 A kérdező kommentje:
Az ő életét is megkeserítheti az, ha az apja nem együttműködve lenne az életünk része. Anyukám ettől is fél, hogy bajt okozna, szemétkedne velem a gyerekem keresztül, zsarolna vele, vagy nem engedné vissza.
2024. jún. 25. 17:15
 17/91 anonim ***** válasza:
48%

Minek szólnál?

Majd ha egyszer találkoztok később azt mondod, hogy nincs apja a gyereknek, mert elhagyott, vagy -ez csúnya lesz-nem tudod ki az apja.

Ne csinálj felesleges problémákat magadnak.

2024. jún. 25. 17:36
 18/91 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy találkoznánk valaha.

Ide, a városba a suli és ő kötött, az itt élő rokonaim máshol laknak, máshová jönnek a szüleim is, ha jönnek.

Közös barátaink nincsenek, aki barátaik voltak, tiltottam már, vele együtt.

2024. jún. 25. 17:38
 19/91 babyboom567 ***** válasza:
84%

Itt a legnagyobb baj,nem az ,hogy nem lesz apja a gyerekednek(mert valljuk be ,te ezt már elöntötted, csak megerősítésre jöttél ide),hanem hogy még te is gyerek vagy.Hisz az egész mondandód,arról szól,hogy az anyukád/szüleid mit nem csinálnának/fizetnének/mondanak. Felnőtt nő vagy,egyedülálló anyuka leszel,tudni kell felelősséget vállalni a döntéseidért.És viselni ezek anyagi és mindenféle vonzatait.Az első 15év tényleg könnyebb lehet elvileg, ha nem tudja az apa,az azután következő 70 év meg már ki a f...aszt érdekel(ugye)?,ha a gyereked rájön ,hogy egy életen át hazudtál neki,és megszakítja veled a kapcsolatot.Ezek a súlyos családi titkok ki szoktak derülni.Nem tudom honnan származol, de a fél város és a fél rokonság tudja már,hogy felcsináltak.Valakinek el fog járni a szája, és a mai interneteléréssel,facebook profilokkal,egy 15 éves akkor is ki tudja deríteni, hogy ki volt a pasid,ha egy kukkot sem mondasz el.

Ezek szükségesek hozzá.

-internet

-hova jártál suliba(ez nyilvános)

-egy kép rólad

-egyetemi évkönyv(ez is nyilvános)

-de simán elég a te facebook, vagy isnta vagy bármilyen profilod, egy hackernek készülő 14 éves, a törölt képeidet,megosztásaidat is vissza tuja állítani.

2024. jún. 25. 17:44
 20/91 A kérdező kommentje:

Babyboom, agyadra ment a boom vagy mi lett?

Az utolsó sátras cigányoknál megy ez a stílus.

Nem írtam, hogy ezt titkolnám a gyerekem elől, hisz biztos felteszi majd ő a kérdést, hogy ki az igazi apja? Lesz apa az életében, nem egyedül akarok megöregedni. De helyén akarom kezelni majd ezt, nem titkolózni, hogy az apja meghalt, elutazott, eltűnt akármi. Tudni fogja, mi történt, ha elég idős és érett lesz.

2024. jún. 25. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!