20 éves vagyok a párom 25 és én már szeretnék babàt. Gumival védekezünk. Mindig attól felek, hogy nem fog jönni a baba és lecsúszunk róla. Én el kezdtem az egyetemet.Távúton folytatnám a párom pedig dolgozik. Stabil a kapcsolatunk.
Egyetem mellett nem egyszerű gyereket vállani, nincs kereseted se így gondolom, mert az egyetem/gyerek/munka kombó már közel lehetetlen szint egyszerre (persze vannak hősök akik veszik az akadályt).
Kicsúszol? Kb. 40 évesig termékenyek a nők, kutatások szerint már még tovább is, szóval nem, kicsúszni nem fogsz az időből. A gyerek próbatétel a párkapcsolatnak, ha mindkette akarjátok, akkor előre megbeszélni a dolgokat (ha beteg, ki vigyáz rá, ki megy érte oviba/bölcsibe, ki mit csinál a háztartásba stb.), minél több dolgot átbeszéltek annál olajozottabb lesz az egész érthetően.
jún. 24. 18:54
2/11 anonim válasza:
Komolyabban 30 felett, Több éves stabil házasságban és stabil munkahely, + megtakarítás, és saját otthon mellett beszélgettünk róla. Tehát akkor amikor már van értelme mert adottak a lehetőségek.
jún. 24. 19:00
3/11 anonim válasza:
Nem jó ötlet egyetemistaként gyereket vállalni. Persze, meg lehet oldani, ha éppen úgy alakul, de nem ideális helyzet.
Jobb, ha előbb befejezed az iskolát, dolgozol 2-3 évet, felhalmoztok némi megtakarítást és utána vállaltok gyereket. Szuper lenne, ha legalább az első évben csak a babára kellene koncentrálnod. Sokkal- sokkal nyugodtabb családi életet lehet élni, ha nem kell többfelé szakadnod.
jún. 24. 19:58
4/11 anonim válasza:
Milyen értelemben félsz, hogy lecsúsznal róla? Időben van még 15-20 éved, de 10 minimum. Vagy valahogy máshogy?
jún. 24. 20:35
5/11 anonim válasza:
Mindig is tudtuk, hogy szeretnénk gyereket, de előbb egzisztenciát építettünk. 20 éves voltam, amikor összejöttünk, 4 év után házasodtunk, házat vettünk, szakmát szereztem, lett nekem is autóm, 10 év munkaviszony van mögöttem és most 30 éves koromban születnek az első gyermekeink. Még így is nehéz (anyagilag, pedig tudatosan építettük az életünket.
Semmiről nem vagy elkésve.
jún. 24. 21:08
6/11 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy jön valami betegség vagy bármi más jöhet. Fiatal anya akarok lenni. 26 körül lenne nekem idealis szerintem. Csupán csak érdekelt kit mennyire foglalkoztatott ez a kapcsolat elején.
jún. 24. 21:39
7/11 anonim válasza:
Egyreszt, ha a kapcsolat elejen vagy, akkor szerintem még korai rámondani, hogy stabil. Masreszt a 26 tenyleg pont jó, es ha még mindig együtt lesztek, akkor mar mondható stabilnak. Harmadreszt, ebben a korban nem igen jönnek betegsegek,a 20 vagy a 25, mindkettő fiatal, ezen a par éven nagyon valoszinu, hogy semmi nem múlik. Persze, barmikor törtenhet bármi, de ennyi erővel egy villamos is elüthet (nem fog). En örülnék a helyedben, hogy van egy szuper kapcsolatod, mehetsz egyetemre, tervezhetitek az esküvőt, gyűjthetitek a babaneveket (na meg a pénzt...), es meg van 5-6 evetek megteremteni a feltételeket. Elég idealis :)
jún. 24. 21:58
8/11 anonim válasza:
Az első párkapcsolatomban, egyetemen, ugyanúgy be voltam sózva, mint te. Akkor a párom azt mondta, hogy fel is kell nevelni, ő nem akar szülői segítséget. Igaza volt. Ezután jó tíz évvel, stabil munkával, félretett pénzzel vállaltam gyereket.
jún. 24. 23:16
9/11 anonim válasza:
Nem adok 5 évet nektek, hogy még együtt lesztek. Nem kéne elkapkodni, ha nem akarsz egyedülálló szülő lenni. Valószínűleg a sulit se fejeznéd be, mert amikor ott lenne a gyerek körüli munka, nem lenne időd rá. Ott maradtál gyerekkel, végzettség és apa nélkül, nem tudom miért akarja valaki ezt? Rengeteg időd van még gyereket vállalni, amikor alkalmasabb élethelyzetben leszel.
jún. 25. 10:41
10/11 anonim válasza:
15 évesen jöttem {ssze a férjemmel, én mindig is akartam gyereket. Sulit kijártam, dolgoztam 1 évet a gyes miatt, akkor csak az volt majd 18 évesen szültem a fiam, 20 évesen a lányom. Sajnos a szüleim hamar meghaltak így örököltem, volt ház, autó nem volt mire várni.
Lassan 30 éve vagyunk együtt és van egy 5 évesünk is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!