Hogy néz ki a délutánotok, miután hazahozzátok a bölcsiből/oviból a gyerekeket?
Takarítás közösen hétvégén (vagy napközben home office-ban), mosás napközben/bármikor (5 perc bepakolni a mosógépet), főzés nálunk csak hétvégén van. Ha mégis főzünk hét közben is, akkor az este van, vagy közvetlenül ebéd előtt (home office-ban).
Amúgy a kisfiam (4 éves) imád porszívózni, mosógépet bepakolni, kimosott ruhákat a szárítógépbe áttenni, és a főzésben is szívesen segít, szóval ha jelen van, akkor beszáll.
Egyébként bölcsi után közösen játszóterezünk vagy otthon játszunk, utána vacsora, fürdés, esti rutin.
#1 voltam
Általában a bölcsiből az oviba megyünk, aztán mikor mindkét gyereket összeszedtük, akkor megyünk egyenesen a közeli játszótérre. Ott ők is elvannak, kiadják a napközbeni feszkót, és 1-1,5 óra után már jövünk is haza, ahol vacsizunk, aztán kis játék, fürdés, meseolvasás és alvás. Nincs már olyan sok idő akkor sajnos. Nyilván ez az "alap", most így a nyári szünet előtt már ebéd után elhoztam őket, itthon alszanak aztán ébredéstől kezdve kb vacsiig (fél órával ezelőttig kb :D ) pancsolunk a medencében. Télen a hidegben és sötétben meg nem vagyunk olyan sokat játszótéren, esőben is kimarad, ilyenkor több itthoni játék van. Hétvégén (bár nem ez volt a kérdés), általában szervezünk valami jó kis családi programot, kirándulunk, játszóházba megyünk, strandra/élményfürdőbe, időjárás és kedv függvényében. Na meg persze elég sokat vannak a lányok a nagymamával, ilyenkor van lehetőségünk a férjemmel a házasságunkat életben tartani, mert amúgy hétköznap minden időnk és energiánk elmegy a gyerekekre :D
Takarítani nem nagyon szoktam. Kéthetente jön egy lány, ő kitakarít, én meg időközben csak a legszükségesebbeket csinálom. Mosógépet, mosogatógépet ki-bepakolni nem egy nagy kunszt, teregetésben segít a kicsi, a nagy addig elmolyol magának. Esténként mielőtt felvonulunk fürödni és mesét olvasni, együtt összepakolunk, hogy amíg tart az esti rutin, a robotporszívó körbejárjon egy kicsit, a konyhát meg így menet közben takarítom/tartom rendben. Vasalni nem vasalok egyáltalán, főzni pedig ritkán, akkor is gyors kajákat, azt is több napra (ilyen, hogy pesztós-tonhalas tészta meg ma pl spenót volt halrudacskákkal, sokszor van simán zöldségleves májjal, egytálételek mint rakott zöldség, stb, szóval minimális energiát igénylő kaják), és ezt meg megoldom vagy munkaidőben (én is alapvetően itthonról dolgozom, heti 2x kell csak bejárni), vagy úgy, hogy mellettem szöszölnek, esetleg "segítenek".
Bölcsi után vagy jövünk egyből haza, vagy boltba megyünk még. Általában egy 20 percet vagyunk bent, amíg átöltözöm, elintézek pár apróságot, és megyünk ki. Onnantól kint vagyunk estig.
Mosást általában indítok reggel, beállítom, hogy akkor végezzen, amikor hazaérünk. Akkor gyorsan átdobom a szárítóba és kész.
Este kiszedem, és mivel én altatom a gyereket, a férjem hajtogat tv nézés közben.
Főzni hétköznap nem szoktunk, mindenki eszik melóban/iskolában/bölcsiben főtt ételt.
Porszívózni is akkor szoktunk, amikor hazaérünk.
Mosogatógépet is mindig úgy indítom, hogy akkorra jár le, amikor hazaérünk. Bár ezt általában a 13 éves lányom szedi ki, ő ér haza először, mire mi hazaérünk a kicsivel, addigra ő kipakolja.
Ezen kívül hétköznap nagyon nem takarítunk. Fürdő takarítás, nagyobb porszívózás, felmosás általában hétvégén van.
Vasárnap délelőtt meg szoktam főzni előre szerdáig, aztán szerda délután főzök, de igyekszem nem bonyolultat, ilyenkor a férjem van a gyerekekkel.
Takarítani folyamatosan szoktam, mikor időm van, pl. míg fürdenek együtt, addig van kis időm rendbetenni a fürdőt, plusz nyilván a férjem is szokott takarítani. De nem takarítunk mindennap egész délután, csak szinten tartunk.
Mosni reggelre beállítom, kiteregetek, mielőtt elmegyek. Vagy hétvégén egész nap mosok.
Amúgy változó, mit csinálunk, mi mem járunk játszótérre, kertes hàzban lakunk, itt sok a kisgyerek a szomszéd meg az utcabeli gyerekekkel szoktak bandázni délután, aztán vagy én vagy a férjem csinálja a dolgokat, vagy egyikünk sem.
fél 4ig dolgozok, 3/4 4-re ott vagyok az oviban, 4re otthon vagyunk.
ilyenkor szabadfoglalkozással kezdünk, gyerekek játszanak, én takarítok max 1 órát.
Minden napra beosztom, így nem úszok el semmivel, nem kell a hétvégét is rááldoznom.
Főzni hétköznap nem főzök. Gyerekek esznek az oviban, én az irodában, férjem pedig rendel.
5re legkésöbb végzek, kimegyünk udvarra/ elmegyünk bicózni, játszóterezni stb..
Este 7-8ig így együtt játszunk/csinálunk valamit.
utána kezdjük az esti rutint.
Hétvégén vagy a kertet rendezzük, vagy kirándulunk, rokonokhoz megyünk.
2,5 és 5 évesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!