Ha elfogy a fiam 14 napja ami a GYÁP-ra jár, akkor a saját háziorvosnak kötelező kiírni magammal, vagy csak szívességet tesz ?
Figyelt kérdés
jún. 14. 21:18
2/14 A kérdező kommentje:
Volt már hogy kiírt, de ezek szerint csak szívességből.
jún. 14. 21:27
3/14 anonim válasza:
Pedig én úgy tudom, hogy kötelező kiírnia. Ez is egy létező jogcím. Utána kéne nézni a jogszabályban.
4/14 A kérdező kommentje:
Próbáltam a neten utánanézni, de nem találom sehol.
jún. 14. 21:41
5/14 anonim válasza:
Azért nem találod, mert nemhogy nem kötelező, de ráadásul nem szabályos
6/14 anonim válasza:
"Ez is egy létező jogcím. "
Valóban. Tapppenz csalás a neve.
7/14 anonim válasza:
Amúgy apukanak is ott a 14 nap ugyanúgy, az már 28
8/14 anonim válasza:
Itt említi, de részletezés nélkül. Szabálytalanságra csak nem buzdítana. Ez egy 9 éves cikk, én is kb. ilyen régen hallottam róla, hogy lehet, talán azóta változtak a szabályok?
"az említett táppénzes napok kimerítése esetén is engedélyezheti az egészségbiztosítási szerv a gyáp idejének a meghosszabbítását. A napi gyakorlatban azonban a méltányosság helyett inkább saját jogán szokta az érintett szülőt keresőképtelen állományba venni a háziorvos a méltányossági procedúra helyett."
9/14 anonim válasza:
Utolso koszi, utana merdezek a gyap hosszabbutasnak.az en fiam ovis, de nem eleg a 42 nap gyap. Tudom a ferjemnek is jar, de kozepvezeto, nagy fizuval, sokat vesztunk ha o megy el, az en munkahelyemen meg nem szamitana es a penzem is rossz igy is ugy is.
10/14 anonim válasza:
8
Ez annyit jelent, hogy csal az orvos. Tappenz csalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!