Mennyi szabadsagot adtok kisgyereketeknek?
Ez a kerdes azert fogalmazodott meg bennem, mert mindig ledobbenek az olyan kommenteken cikkek alatt, mikor egy kisgyereket valamilyen baleset er (leesik, elesik, magara rant stb. Stb.), amikor elkezdik kerdezgetni “hol volt az anyja” egyuttal bozonygatni “bezzeg en egy masodpercre szem elol nem tevesztettem”.
De lehet en vagyok rosszul osszerakva es #szaranya vagyok, en nem voltam a gyerekem fenekeben non-stop plusz ez az erveles sulyosan santit (szerintem) amugy is.
Miota a gyerekem egyedul biztonsagosan megy van hogy jatszik az egyik szobaban en pakolok a masikban, vagy egyszeruen valamiert nem egy helyisegben tartozkodunk. Hozzatennem a nagyobb balesetei ennek ellenere olyankor szoktak tortenni mikor ott vagyok karnyujtasnyira es megsem sikerul elkapnom. (Pl tegnap megcsuszott a lepcson, nem sikerult elkapnom pedig kozvetlenul mellettem allt).
Jelenleg 4 eves amugy de 2 eves kora ota nem vagyok a sarkaban.
A “bezzeg” hozzaszolasoknal azt nem szoktam erteni, hogy ezt hogy vitelezi ki? Viszi a gyereket a wc-re? Jarokaba teszi a 3 evest amig o kakil? Ha foz, a gyereknek a konyhaban kotelezo tartozkodni? Vagy mivan ha felkel a gyerek? Az enyem szokott olyat, hogy felkel es elkezd legozni magaban.
Ti hany evesnek mekkora szabadsagot adtok es ha mindig vele vagytok ezt hogy kell elkepzelni?
Nem mindegy, milyen balesetekre gondolsz.
Pl: megégeti magát az akárhány éves kisgyerek - IGEN, megelőzhető lett volna azzal, ha nem hagyja elől a forró edényt vagy a gyerek seggében van.
Vagy kiesik az ablakon: ha gyerekzárat tesz arra az ablakra, megelőzhető lett volna.
Nem egy gyerekbiztos lakásban a gyerekszobában "egyedül" hagyott gyerekekkel történik általában a baleset.
A súlyos balesetek(égés,fulladás,kutyatámadás) nem a biztonságos gyerekszobába szoktak történni.
Én a 7,5 évesemet sem engedem oda ha fő az étel.És inkább lepisilném a lábamat, de a nyitott ablaknál sem hagyom ott.Lehet sz@ranyázni,de nem fogom évekig plasztikai műtétekre hordani, és facebookon könyörögni vérért a műtétekhez,vagy eltemetni mert más gyerek már 2 évesen tudja,hogy veszélyes a nyitott ablak.
Azért ebben sokszor jócskán van szerencse is, de azt nem fogod hallani. Van egy ismerősöm, akinek 7 éves a kisebbik és mindig elcsodálkozom, hogy élt túl a nő mellett 7 évet. Rengetegszer az értelmi fogyatékos nagyra hagyta, aki utálta, soha nem voltak egy szobában sem.
Volt, hogy a kicsi egyedül ült a sötét szobában kikapcsolt téve előtt. Ablak tárva -nyitva. Kérdezem, te mit csinálsz? Várja anyát, hogy jöjjön és beállítsa neki a tévét.
Akkor volt 5-6 éves és rendszeresen felmászott az ablakba. A hideg kirázott, ahogy belegondoltam, hogy elég, ha csak kicsit jobban kihajol, hogy megnézze jön-e már anya...Sokadik emeletről beszélünk.
Én is a "szaranya" klubban vagyok, mert ha én kint vagyok a konyhában, ő bent játszik a szobában.
Amíg pici volt, addig akárhol voltam, ő ott volt velem egy pokrócon. Ahogy elkezdett kúszni, övé lett a lakás. Oda ment ahová akart.
Most már 16 hónapos, most is oda megy ahová szeretne. Ha olyat főzök amivel nagyon kell bíbelődni, vagy sütök, akkor magamra csukom a babarácsot.
De alapjáraton bárhová mehet, ami olyan, hogy veszélyes lehet az elvan zárva, magasan van.
Egy egy esés, valaminek a lefejelése benne van a pakliban.
Gyerelfuggo.
Fiam két éves elmúlt és már egy jó ideje nem kell a sarkában loholnom minden pillanatban.
Simán eljátszik szépen a szobában, amíg pl elmegyek wc-re, vagy amíg oda teszem az ebédet. Van hogy járkál utánam, körülöttem maszkal
Baba biztosak a szobák,(kivéve a nagylanyom szobája, oda nem mehet be egyedül, biztonsági rács van rajta, vagy csukva van az ajtó)
Egyébként nálunk sem akkor történnek a balesetek amikor egyedül van, hanem amikor ott vagyok mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!