Ez azt jelenti hypoton?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3,5 éves, vékony, magas testalkatú, nagyon aktív gyerek, folyton szalad, rengeteget vagyunk kint. Mindent időben csinált, sőt. Semmi lemaradása nem volt, 2,5 évesen már ugrott, váltott lábbal lépcsőzött, az oviban sem szóltak, hogy baj lenne. Viszont a karjai tapintásra olyan puhák, vékonyak is, mert eleve egy vékony gyerek, de a lábai mikor masszírozom, krémezem sokkal tömöttebbek tapintásra, vádlija is izmos. A karjai puha tészta állagúak, pedig amúgy simán a mászókán tudja magát tartani, mászni, jó a finommotorikája is, fogja szépen a ceruzát stb. Nem tudom ez normális e? Első gyermek, így nem tudom, azt tudom, hogy a környezetünkben inkább ducibb gyerekek vannak, akiket ha megfog az ember olyan hurkásak, tömörek. Enni eszik, húst is, de sosem volt az a hatalmas adagokat evő gyermek, de fényevő sem azért, néha remgeteget képes enni, néha kevesebbet.. 101 cm 15 kg körül mozog. Lehet úgy hypoton, ha a fejlődések során minden rendben ment, kúszott, mászott sokat, sosem volt probléma?
jún. 2. 12:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet úgy hipotón valaki, hogy semmi rosszat nem okoz, mivel ez az izomzat alapjellemzője. Lehet valaki hipotón, normotón vagy feszes alap izomtónusú.

Akkor van gond, ha valaki túl hipotón vagy túl feszes.

Azaz szard le!

Hipotóniával csak akkor kell foglalkozni, ha gondot okoz.

Ha eddig nem okozott akkor min. átlagosan aktív életmód mellett nem is fog.

(Súlyos hipotón a lányok, enyhe a fiam. Utóbbival semmi teendőm nincs)

jún. 2. 12:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Mi a lányaid és a fiad közti küpömbség?
jún. 2. 13:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm vàlaszod :)
jún. 2. 13:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Elírtam, csak egy lányom, egy fiam van. ;)

Lányom erősen megkésett mozgásfejlődésű volt, születésétől kapott gyógytorna mellett is csak feküdni tudott 10 hónapos koráig. Akkor kezdett fordulni, kúszni egyévesen, mászni 15 hónaposan....

4 évesen még nem tudott kapaszkodás nélkül lépcsőzni. Majdnem 9 évesen tanult meg biciklizni.

Fiam meg 14 hónaposan járt. 5 évesen ment két keréken.

Lányomnak a beszéde is késett, szobatisztaság is majdnem 4 évesen sikerült.

Az értelmével viszont nincs gond.

jún. 2. 14:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Hű, akkor ezek szerint a mi esetünk ha van is, akkor enyhe. Kisfiam 4 hósan hason volt, forgott, majd kúszott, 7 hónaposan mászott, kiült, 12 hónaposan elindult. Viszont olvastam, hogy ha ilyen puha tészta tapintású az izom, akkor az hypoton. Lehet nyáron elmegyünk úszni, az rosszat nem tehet vele.
jún. 2. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!