Le lettem szólva, hogy 3 éve ugyanazt a kabátot hordja tavasszal a gyerek! Most ez ciki?
Már nem kisbaba, hogy kinője, 7 éves. Egy tökéletesen jó, márkásabb kabátról van szó, ami nem szakadt, nem bolyhos, nem ment tönkre rajta semmi.
Ti hogy vagytok ezzel? Ha már túl ,,sokat" hordta, akkor megérett a cserére akkor is, ha esetleg még teljesen jó állapotban van és még méretben is passzol?
Ha jó állapotban van, akkor nálam ez rendben van. A márkásabb ruhadarabok megfelelő kezelés mellett sokáig bírják.
5-6 év után sem dobnám el ha az állapotát tudom tartani, tisztasággal együtt.
Ki szólt be? Miért adsz a szavára?
Egyébként nem, nem cserélem csak azért semmilyen ruhadarabjukat, mert "túl sokáig hordták", feltéve, hogy nem látszik az adott ruhadarabon a hordás.
Most kíváncsiságból megnéztem: a 8 évesem kereken 2 éve hordja a softshell dzsekijét. 22. áprilisában volt először rajta, akkor még ovisként. Dupla méret 122/128, mostanra lett a még épp jó kategória. Valószínűleg ősszel már csere, de még bírná.
Azért lettél leszólva, mert manapság sznobok az emberek, fogyasztási verseny van. Én inkább megdicsérlek. Nem vagyok én se pazarló.
Környezetvédelmi szempontból is dicséretes, ha nem pazarolsz ész nélkül. A Földet szennyezi a sok feleslegesen kidobott textília, de a ruhagyártás is sok szennyező anyagot juttat a környezetbe.
4!
Pl az én lányom 3 év alatt (5-8 éves koráig) 2.5 kg-t hízott. Nőtt persze, de nem hízott szinte semmit. 122-134-es méretig bármi jó rá.
Az enyémek is lassan nőnek, pl a 10 éves lányom bakancsának ez volt a 3. szezonja, mostanra szakadt szét az eleje, még jó volt rá. A kabátja 2. éves, rövidnadrágjai vannak amik 4 évesek...
Egyáltalán nem gáz
Sőt, szerintem a pazarlás a gáz.
Ha nem kopik el a kabát, mire kinövi a gyerek, én továbbadnám. Az adományboltok ideálisak erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!