Lassan aktuális lesz a gyerekemnel a homokozó az udvarra. Ilyenkor homokozas után ha bejon a házba mindig át kell majd öltöztetni? És ha 3x megyünk ki homokozni 3x öltözik át, hogy ne legyen bent tiszta homok minden?Nem nagy macera így?
7es kommentre. Azért nagyon nem m8ndegy mekkora a gyerek....
Nekem pl 2 éves. Simán eljátszik egyedül, addig én fúvet nyírok, olvasok, együtt hintázunk, meglocsolunk, stb. Egyáltalan nem kell 0-24ben szórakoztatni.
Ottbenn meg minek kell haladnia?
Heti 1nap rászánok a nagytakarításra, a többin meg megvagyok 1óra alatt vele.
Főzni reggel szoktam, mielött kimegyünk.
6#
"hogy hogy lehet tőlük csinálni így bármit is, ha egész nap kint kell velük lenni az udvaron?"
Na most gondold el, ha lakásban élnétek! Amíg a játszótéren vagy vele/velük, na aztán tényleg nem halad semmi. Kertes házban legalább az udvaron tudsz tenni-venni.
A kisgyerekes lét már csak ilyen.
Legalább 6-7 év mire felügyelet nélkül lehet hagyni őket az udvaron. De akkor is csak ha gyerekbiztos. Nincs lezáratlan aknafedél, medence, elzáratlan éles szerszám. Tudnak ám baromságot csinálni.
Az én lányomat is kicsi kora óta tanítom, nevelem, igyekszem mindenre figyelmeztetni (pl. közlekedés). 3 éves, mégis röhögve fogja és kitépi(tépné) néha a kezét a kezemből és elszalad(na), illetve a múltkor a ház elé szaladt, kint voltunk a kertben. 2 perccel később mentem utána, hogy mit csinálhat, én addig befejeztem a dolgom. Azzal fogadott, hogy ,,anya, megkóstoltam ezt" és mutat egy kiszáradt növényre. Azt hittem eldobom a hajam. 3 éves, és 2 percre nem lehet levenni róla a szemem. Remélem 6-7 éves korára beérik, ami miatt rojtosra magyarázom a szám.
Amúgy mi is napi 1x megyünk ki, hétvégén is. Neki is van igénye rá, hogy a benti játékaival is játsszon, meg nekem is az otthoni teendők azért ott vannak. Délutáni alvás után szoktunk inkább kint lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!