Hallgatnál az osztályfőnökre, ha ilyesmibe akar beleszólni?
Nem szimpatizálok sajnos az első perctől kezdve a lányom osztályfőnökével, így lehet én nem látom reálisan a problémát, ezért lennék véleményekre kíváncsi. A 8 éves kislányunknál már olyan 3-4 éves kora körül kialakult, hogy ha nekem vagy a férjemnek szól akkor használja az Anya és Apa megszólítást, de másoknak a keresztnevünkön emleget. Ez mai napig így van, és minket a férjemmel sosem zavart, nem szóltunk rá, mert úgy gondoljuk, ha neki így esik jól akkor joga van hozzá. Az én nevem egyébként is hasonlít az anyára (Anna), szerintem kicsiként ez összezavarhatta és emiatt kezdte el, de ha teljesen más okból az sem baj. Tavaly már egyszer szólt emiatt az osztályfőnök, hogy beszélgessünk vele róla, de akkor is mondtam neki, hogy nem gond számunkra, nyugodtan hívhat minket a keresztnevünkön. Most megint behívott emiatt fogadóórára, mert elvileg pár barátnője átvette tőle ezt a "rossz szokást", és a szülőket zavarja. Nem teljesen értem miért nekünk kellene ez ellen tennünk, és miért nem a szülők beszélnek a gyerekeikkel, hogy ők ezt nem tartják elfogadhatónak, ha egyszer ez nekik probléma. Nem fogom most a semmiből arra kérni a lányomat, hogy ne emlegessen minket a nevünkön mások miatt. A férjem teljesen egyetért velem, de van olyan a környezetünkben, aki szerint az iskolában tartani kell a "normákat" és ilyen kicsi gyerekeknél még az a jó, ha nem tűnnek ki ilyesmivel.
Tudom, hogy ez ritka, kevés gyereknél fordul elő, de egyáltalán nem tiszteletlenségből csinálja, hanem neki így természetes. Te beszélnél vele erről vagy szerinted sem olyan dolog, ami az osztályfőnök vagy más szülők hatáskörére tartozik?
Szerintem ezzel semmi gond nincs, főleg ha titeket sem zavar. A gyerekek rengeteg dolgot eltanulnak egymástól, ebben semmi meglepő nincs. Vannak köztük káros dolgok is, ez nem az. Remélem, a többi szülő fel tudja dolgozni ezt a “szörnyű traumát”.
Sajnálom, hogy ilyesmire fordít energiát az osztályfőnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!