Meddig érdemes használni a babakocsit? Másnak is nehéz volt a leszokás róla?
Hamarosan 2 éves kisfiam jelenleg is imádja a babakocsit. Mindig gyalog indulunk el, de már sokszor az utca végén jelzi hogy be akar szállni és csak a játszótéren szeret kiszállni. Ott szaladgál, egész nap jön megy amúgy, szóval nem hiszem hogy elfárad, azért kéredzkedik bele.
Nagyon szeret nézelődni, van hogy 2 órát is sétálunk és ő csak nézelődik benne.
Szerintetek ennyi idősen lassan már el kellene kezdeni leszoktatni róla? Van akinek ez nehéz volt? Ti meddig használtátok a kocsit?
4, indultal már el két három gyerekkel otthonról reggel?
Mert ha igen, tudhatod, hogy hiába minden, az esetek 90 százalékában rohanas a vége.
Ha még nem akkor inkább harapd el a nyelvedet.
A lányom 10 hónaposan elindult, ő onnantól nem maradt meg benne.
A fiam is 10-11 hónapos kora között indult el, de ő még hajlandó volt beleülni. Általában sétáknál amikor elfáradt, akkor beleült, és nem kellett cipelni.
Most májusban lesz 2 éves, tavaly ősz eleje óta egyáltalán nem használtuk. Kivéve 2x, amikor a fülészetre kellett menni. Időre. És nem, nem fogok azért 1 órával hamarabb elindulni, hogy sétáljon. 😅
A betegfelvétel meg a fülészet nálunk 2 külön épület, és sokat kell gyalogolni. Akkor elővettük, mert sokkal egyszerűbb volt.
Amúgy én is ezen agyaltam most, hogy eladom a babakocsit, úgysem használjuk. De aztán meg eszembe jutott, hogy ha nyáron megyünk valamerre, ahol sokat kell sétálni, egyszerűbb lenne tolni, mint cipelni. Szóval még bizonytalan vagyok. :D
7# vagyok. Ebbe mi lepontoznivaló való van, hogy van gyerek, aki nem marad meg benne? Jé, újat írtam biztosan.:D
12# Bár nem nekem címezted és nem is értek egyet azzal, amit írt, de szerintem se kéne ezzel takarózni, mindenki annyit vállal amennyivel még elbír. Nekem biztosan nem menne hárommal, így annyit nem is vállaltam be. Nem kötelező dolog ez.
Két gyerekem van, és nem arról van szó, hogy nem bírok velük.
Egy babakocsis téma ezt hozza ki belőletek? Szomorú
Kívánom, hogy legyen egy 10 éves kiskamasz lányod akit nehezebb kirangatni az ágyból mint valami alomszuszekot, és egy 2 évesed, aki minden egyes ruhadarab felvétele után elszalad.
Hiába kelek ötkor, fel nyolckor el sem indulunk itthonról, babakocsival 20 perc az út a suliig, és bizony nyolcra be kell érni
Szóval rohadtul ne itelkezz.
Ja, és hogy könnyebb legyen a kis lelkednek, délután gyalog járunk, mert akkor már nem kell rohanni.
Mit fáj az neked, hogy babakocsiban ül a két éves gyerekem amúgy?
Meg csak rám sem kell nézned az utcán
Legalábbis remélem, hogy nem egy városban élünk, és nem rontod a negatív energiaiddal a levegőt.
2 és fél éves fiammal heti többször használjuk. Persze, tud sétálni, de ha időre megyünk, vagy ha nem fogom tudni fölvenni mert például cipelem a bevásárlást is, akkor jobb a babakocsi. Különben megáll nézelődni stb. Vagy ha sok a cucc, akkor is a babakocsira akasztom egy részét. Tervezhetőbb így a közlekedés. Persze nézelődni is engedem, de inkább olyan helyen, ahol nem kell feszülten figyelni, hogy mikor ugrik ki egy autó elé.
A másik nagyon fontos funkciója a babakocsinak hogy mobil kiságyként használható. Délután alszik benne, ha nem itthon vagyunk, így jobban tudunk egész napos programot csinálni.
Szóval az én javaslatom az, hogy addig használjátok, amíg nektek praktikus.
Nem értem mért jelentené a babakocsi, hogy valaki nem bír a gyerekeivel.
Tőlünk pl 3 játszótér van olyan távolságra, hogy felnőttnek kilepve 5-10 perc, kényelmes tempóban 15 perc. Az egy totyogóval minimum 45 oda és annyi vissza. Irreális nyilván. Főleg ha az egyik gyerek 2t, a másik már 1et alszik.
Lehet autóval menni, de az mennyivel jobb akkor? Nekem a jatszora autózás is bizarr, de megtanultam azt is megérteni és néha én is rászorultam.
Én amúgy vegigszívtam ezeket a sétákat, mert őfelsége nem volt hajlandó beülni, de őszintén, néha könnyebb lett volna.
Azt kell csinálni ami jobb a családnak. Aki babakocsival boldogul könnyebben és van babakocsija, az megteremtette a feltételeket a saját gyereknevelésehez.
Emellett a célkepzet úgy tudom 3 éves kor körül alakul ki, addig nem érti q gyerek, hogy ha nem veszi fel a 12. Tobozt akkor hamarabb hintázhat.
5-6 éves már érti ezt és tud uralkodni magán, kesleltetni. Emellett sokkal gyorsabban is megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!