Volt valami kizáró ok a névválasztásnál?
Nálam csak az, hogy ha nem Magyar a név eredete!
Én kizárólag csak Magyar eredetű nevet akartam adni a fiamnak!
Így lett Levente végül!
Ezt nem így kell, hogy van-e kizáróok vagy nincs.
Hasznos lehet ha van ilyen lista, hogy mik a kizáró okok, de ha egyszer téged frusztrálna ha az osztálytársad nevét viselné a gyerek, akkor dobni kell a nevet, túlmagyarázás nélkül. Nem kell ok. Bőven elég ok ha neked nem tetszik.
Ne legyen becenév vagy beszélő név: Liza, Fanni, Panni, Eperke, Napsugár, Virág stb
Ne legyen benne a leggyakoribb 20 névben de ne is legyen olyan ritka hogy ne tudják fiú vagy lány név
Ha egyikünknek ellenérzése van a névvel
A magyar szó kisbetűvel írandó, még a nagymagyaroknak is. 😉
A legfontosabb szabályunk az volt, hogy ha a szülők egyikének nem tetszik,akkor nem lesz, tehát 2 igen szavazat kellett hozzá.
Ezen kívül szempont volt hogy menjen a vezetéknévhez, ne legyen túl gyakori, de azért extrém ritkaság se.
Kizártuk az exek neveit, közeli ismerősök, barátok, rokonok neveit, pont azért mert nem akarom máshoz kötni.
Ezek alapján a te példádban a Fannit ugyanúgy nem adtuk volna, mert régi osztálytársak neveit sem szerettem volna, amúgy is kevés olyan volt akihez nem kötök valami negatívat.
Kizártuk még a beszélő neveket, becézett alakokat, a fonetikusan átírt furcsa külföldi neveket.
Keresgéljetek még, hátha lesz egyezés vagy ha ez egy nagy álomnév a párodnak akkor egyezzetek ki benne 2. névnek esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!