Terhesség alatt mehetek munkanélkülire?
Szia!
Lenne pár kérdésem!!
Kb. mikor fogant a baba? Hogy mondott fel neked a munkáltató? Rendes felmondás vagy közös megegyezés?
Még mehetsz passzív táppénzre is (45 naptári nap) ha 3 naptári napon belül táppénzre veteted magad (a felmondástól számítva), remélem még nincs késő. Vagy ha beszélsz az orvossal hátha visszamenőleg táppénzre tud menni.
Az kérdéseimre várom a válaszod, lehet, hogy tudok segíteni!!
Üdv
Szia!
Szóval akkor ha jól értem rendes felmondással mondott fel neked december 25-én! Innen számítva van még 30 nap felmondási időd, igaz? (Rendes felmondásnál ez az alaphelyzet)
A másik a következő ami ebből a szempontból nagyon jó hír neked!!!!
Mivel te már állapotos voltál (attól függetlenül, hogy te még nem tudtál róla) rád az Mt. 90. § (1) pontja érvényes!! Ez azt jelenti, hogy akkor te már védett voltál a felmondás szempontjából!! Ez azt jelenti, hogy a felmondás jogellenes (meg kell semmisíteni). Újra munkaviszonyod lesz!! Mehetsz rögtön táppénzre ha nem akarsz ezek után bemenni dolgozni és ha az orvos is rendes és kiír.
Úgyhogy én a következőt ajánlom neked: Holnap hívd fel a munkahelyet és közöld velük, hogy terhes vagy és vissza kell venniük. Hívatkozz a paragrafusra. Ha ez nem tetszik nekik keress fel egy ügyvédet aki munkajoggal foglalkozik és elindíthatod a pert! Tuti te fogsz nyerni!!!
De hangsúlyozom mégegyszer, hogy ez csak akkor lehetséges ha a rendes felmondást azután írtad alá miután már megfogant a baba!!!! (persze ezt akkor te még nem tudtad)
Remélem sikerrel jársz!!
Egyébként nekem is hasonló helyzetem volt csak nekem azzal a különbséggel, hogy sajna nem sikerült a baba. Mi próbálkoztunk és már elmúlt a peteérés amikor közölték velem, hogy felmondanak. Ezután én átrágtam magam a különböző jogi fórumokon és ügyvéddel is beszéltem. Úgyhogy nem hülyeségeket beszélek!!
Amúgy a passzív táppénzről csak annyit, hogy felmondás után 3 naptári nap van, hogy táppénzre vetesd magad! Ez legális dolog. Ha ecseteled a problémádat a háziorvosnak akkor ők megértőek és kiírnak. Legalábbis az enyém igen. 45 naptári nap a maximum amíg kiírhatnak! Én szerdán megyek a dokihoz ezügyben.
Ha bármilyen kérdésed lenne még írj nekem nyugodtan!!
Üdv
Szia!
Az előző vagyok. Azt még elfelejtettem leírni, hogy a fogantatás pillanatától védett vagy a baba 3 éves koráig. Tehát sehogy sem mondhat fel neked.
Ja és amúgy neked ugye határozattlan idejű szerződésed van?
Üdv
Szia!
Az előző vagyok! Már írtam neked e-mailt.
De válaszolok megint e-mailben, jó?
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!