Mi lenne a helyes?

Figyelt kérdés
Párom 21 éves (fiú) én 19 (lány) többször voltunk már együtt és most újra együtt vagyunk, már sokkal komolyabbak és érettebbek vagyunk és szóba jött a gyerek téma, mindketten szeretnénk már kis babát, de anyagi háttértől félek kissé. Tudtok esetleg tanácsot adni hogy miket kellene komolyabban átgondolni előtte?

márc. 18. 01:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én is voltam ilyen kapcsolatban hogy hol együtt voltunk hol szétmentünk csak pár hétig oldotta meg a problémát, szerencsére szakítottunk végleg,hálát adok az égnek hogy nem lettem terhes
márc. 18. 16:13
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Komolyabbak és érettebbek?

Oké, akkor meséld el, hol és miből tervezitek felnevelni? Mert gondolom, ha már komolyak ér érettek vagytok, akkor már legalább két éve dolgoztok és van megtakarításotok, valamint külön éltek a szülőktől.

A gyerek nem olcsó dolog, főleg ha mindent meg szeretnétek neki adni (választható oltás, fejlesztés ha kell stb). Mi most váltottuk ki az agyhártya gyulladás elleni egyik oltást 35 ezer/oltás, és kettő kell belőle. a Rota elleni is 50 volt a kettő. Érzékeny a bőre, 11 ezer a fürdető+testápoló. Ugyan így a mosószere.

Hasfájós volt, 3 hónapig kb alig aludtunk. Az első két hónapban csak kézben volt el, üvöltött. Kiderült feszes. Kiropraktőr 30 ezer állapotfelmérés, majd négy alkalom, hetente egyszer alkalmanként 15 ezerért. De már alszik, le lehet tenni. Imádom, az életem, de rettenetesen fárasztó.

Egy gyerek hatalmas felelősség. Nincs több buli, nincs barátnőkkel eljárkálás, nincs iskola, nincs shopping, csak a baba van és a házimunka. 19 évesen én még nem bírtam volna ezt, pedig akkor is azt hittem készen állok. Nagyon nem, még most is van olyan hogy megkérdőjelezem magam.

Várjatok még 4-5 évet, tanuljatok, éljetek együtt, dolgozzatok, utazzatok. És ha 5 év múlva is együtt vagytok, akkor elgondolkoznék a babán.

márc. 18. 16:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szakítás-kibékülés-szakítás-kibékülés, 20 évesen, mástól kérdezed mit kell átgondolni, ha mindezt megkoronázzátok egy babával.

Nem vagytok komolyak és érettek.

márc. 19. 15:10
 14/19 anonim ***** válasza:

Mit kell átgondolni? Hát úgy kapásból azt, hogy mi ez a szakítunk-összejövük bohóckodás? :D

Ti nem illetek össze, szóval együtt sem kellene lenni, nem még gyereket csinálni ebbe a csodálatos kapcsolatba.

márc. 20. 15:03
 15/19 anonim ***** válasza:

A gyerekvállalás mikor jön el, azt mindenki maga érzi, sógornőm 21 éves korában szült először és nagyon szuper anya. De a férje is szuper és a házasságuk is.

Se veled, se nélküled pasinak nem szabad szülni.

márc. 20. 15:07
 16/19 A kérdező kommentje:
Mindketten dolgozunk, van munkahelyünk több mint 1 éve. Nem vagyok én sem és ő sem bulizós.
ápr. 4. 17:13
 17/19 anonim ***** válasza:
Éretlenek vagytok még ráadásul ez a kapcsolat nem lesz tartós 100% egyedül maradsz majd a gyerekkel.Előbb utóbb szét fogtok menni hidd el,ez már látszik.
ápr. 4. 17:24
 18/19 anonim ***** válasza:
Álítom amint terhes leszel úgy ott hagy a pasid mint annak a rendje aztán majd pislogsz nagyokat.
ápr. 4. 17:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Keres legalább havi nettó 3-400 ezret a párod? Mert 18 évesen nem hiszem hogy van olyan végzettséged amivel normális GYED-et kapnál.

Nem tudom merre éltek, de Budapesten egy normális albérlet, normális helyen 150+rezsitől indul, már ha kiadják gyerekeseknek. Hármótokra számolhatunk rezsit/étkezést albérletet összesen 300 ezret nyugodtan.

Választható oltások 1 éves korig 120 ezer. Enyém most volt beteg 23 ezer volt a gyógyszere és vitaminok.

És ez egy egészséges gyerek, nem kell fejlesztésre járni. Ha két félét kap az már bőven 50 ezer egy hónapban.(szeretik kombinálni a kezeléseket)

ápr. 4. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!