Ilyen esetben mi a teendő?
Ez csak egy fiktív eset...
Úgy tudom, hogy a fogamzásgátló tabletta szedése mellett is van esély a teherbe esésre, mert vannak tényezők amik csökkenik a védelmet és véletlenül besikerülhet egy terhesség.
Elméletileg a fogamzásgátló szedése mellett a teszt nem mutatja ki feltétlenül a valóságot, mert hamis pozitív tesztet csinál. A gyógyszer másik mellékhatása lehet a menzesz elmaradása (mint az én esetemben is) csak úgy mint a terhesség első klasszikus tünete.
Szóval... Mi van akkor, ha egy nő teherbe esik a fogamzásgátló szedése mellett, lapos marad a hasa mondjuk a 20. hét környékéig, mert hátra helyezkedik el a baba és a rosszullétek is elkerülik az illetőt? (ezek így nem ritka esetek) Káros hatással van rá a gyógyszer? Vagy azért csak észre veszi az ember? De akkor hogyan?
20l (lehet hülyeség a kérdésem)
"Elméletileg a fogamzásgátló szedése mellett a teszt nem mutatja ki feltétlenül a valóságot, mert hamis pozitív tesztet csinál."
Ezt a marhaságot melyik 13 éves barátnődtől hallottad?
Itt gyakorin olvastam, nem is igazán értettem, így került elő a kérdésemben is. De örülök, hogy erre is fény derült.
Nem akarok emiatt hülyének tűnni. Nem okosnak születtem. Mindig tanulok valami újat 😅
Sajnos a valótlan dolgokat nem tudom kiszűrni.
Ha tabletta szünetben nem jön meg a vérzés orvoshoz kell fordulni. Ahogy akkor is ha pozitív a terhességi teszted.
Nem lesz pozitív a teszt a fogamzásgátlótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!