Szinta vagy Szintia név szebb szerintetek?
Szinta idétlenül hangzik, az lenne az első benyomásom, ha meglátnám valami dokumentumon, mintha elírták volna szitát. Vezetéknévnek cool, keresztnévnek szerintem gáz.
Cintiát/Szintiát adnék én is. Vagy pl Szimonetta is jó.
*vagy még a szinta nekem arra is hasonlít,mintha valaki nem bírná kimondani, és a szó felénél abba is hagyná a cintányért.
Mintha egy kisbaba gügyögne,most tanulna beszélni, és szintának hívná a cintányért.
*Ja és a Cintiát/Szintiát Tia-nak becézném.
Szinti szerintem nem_hangzik annyira jól,meg az egyébként is a szintetizátor. Mint a s/Szandi meg a szandál.
Cintia-egykori osztálytársnőm - mindig összerázkódott,amikor valaki el kezdte azt mondani,hogy "szintén". mindig azt hitte hirtelen, hogy ő csinált valami rosszat. Neki amúgy C-vel írtuk,Sz-szel ejtettük a nevét, és néha poénból hívtuk C-vel,és a 2. i-t kihagyva, Cintának. :D
[Szintia Sz-szel írva szerintem csak pár éve jött be,pár éve lett szerintem csak kérvébyezve, kb 4-5 szerintem.]
Amúgy, a Szinti megszólítás az ő "szintén"-es sztorijától függetlenül sem klassz becenév, nem elég nőies. Tia viszont cool.
8as, ez igaz, mégsem életszerű,sajnos a magyar írásmóddal írt neveket is előszeretettel külföldiessé erőltetik.
Van egy ismerősöm, Jonatán, még a szülei is Dzsonetennek hívják és fel voltak háborodva mikor én Jonatánoztam, hogy nem úgy van az:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!