Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Összetűzésbe kerületem a...

Összetűzésbe kerületem a többi szülővel a migrén piercing miatt. Mással is történt már hasonló? Részletek lent.

Figyelt kérdés
A kislányom 10 éves lesz nyáron, két éve migrénes fejfájással küzd. Szegény, van, hogy napokig nem tud emiatt iskolába menni. Több orvosnál voltunk már, a gyógyszerektől rosszul, tompának érzi magát. Úgy gondoltuk a férjemmel, hogy talán jó ötlet lenne kipróbálni a migrén piercinget. A múltheti szülői értekezleten el is mondtam a többi anyukának, hogy mire készülünk, és legnagyobb meglepetésemre többen is hevesen ellenezték, mert szerintünk akkor a többi gyerek is olyat akar majd. Tényleg az én kislányom szenvedjen, mert néhány szemellenzős szülő nem tudja elmagyarázni a 10 éves gyerekének, hogy az a piercing nem egyszerű fülbevaló, és nem divatból viseli a lányom?

febr. 1. 13:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
47%

"Nekem van rokonom, (bár már felnőtt) aki csináltatott ilyen piercing-et. Pozitív tapasztalata van"

Pontosan ez a placebohatás. Ami ezer más esetben is igazoltan megvan, miért épp ennél ne lenne olyan, akinél "bevált".

febr. 2. 09:39
 22/28 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem lényegtelen, hogy miért hozta szóba, mi volt pontosan a szitu, nevetséges volt a reagálásuk. Ne foglalkozz velük! Ha kizárólag divatról van szó, akkor is megvan, hogy az egyik szülő engedi a festett hajat, műkörmöt, akármit, más nem, mindenki meccselje le a saját gyerekével, és döntsön belátása szerint!

Több ismerősömnek is van, és ők mind dicsérik. Sokan itt úgy írnak, mintha vmi csonkításos vagy kínzásos módszerről lenne szó, azért ennyire nem drámai egy piercing… Leírta a kérdező, hogy több orvosnál jártak már, gyógyszeres kezelés, miegymás, a kislány meg szenved, akkor miért ne lehetne megpróbálni ezt is? Igen, a fülporc átszúrása nem kellemes (nem vagyok migrénes, egyéb „húzósabb” fülpiercingjeim vannak, így tudom, milyen), utána meg változó, kinek milyen gyorsan gyógyul, de sok későbbi szenvedéstől megszabadulhat, ha beválik. Ha meg nem, ki lehet venni. Aki itt ennyire ellenzi, az ráknál se műttetné meg magát, garancia ugyan nincs, de lenne esély a gyógyulásra, mert juj, fáj a műtét?

febr. 2. 12:50
 23/28 anonim ***** válasza:
36%

"Aki itt ennyire ellenzi, az ráknál se műttetné meg magát, garancia ugyan nincs, de lenne esély a gyógyulásra, mert juj, fáj a műtét?"

Uh... aki a migrénpiercing ellen van, az a racionalitást képviseli. Az orvostudományt, nem a kuruzslást. Szóval baromi rossz példa a műtéttel jönni. Ha azt kérdeznéd, a beteg gyerekemnek vennék-e a mucsaröcsögei javasasszony csodakenőcséből, amit teliholdkor kell a mellkasára kenni, arra is azt mondanám, nem. De ha lenne egy drága kezelés USÁ-ban, amire össze kéne szednem a pénzt, a vesémet is eladnám.

febr. 2. 14:13
 24/28 anonim ***** válasza:
47%
Vigyék több orvoshoz a szülők,bármibe lefogadnám,hogy nem volt teljes kivizsgálás. És még átfurják a fülporcát is. Ha tényleg ilyen érzékeny a kislány , simán belobbanthat egy fémallergiát vagy krónikus gyulladást...
febr. 2. 14:17
 25/28 anonim ***** válasza:
80%
23: Ez egy alternatív gyógymód, nem az xy asszonynak a messziről jött hülyesége, amit senki nem tud alátámasztani. Vannak tapasztalatok, kutatások róla, és írtam, hogy több ismerősömnek is bevált, a műtéthez meg annyiban hasonlítottam, hogy ott sincs garancia a sikerre, és itt sem. De a kérdés nem is ez, hogy mi mit gondolunk a migrénpiercingről, én csak azért szőttem bele, mert többen elmentek már abba az irányba, hogy kell-e, vagy sem, holott a kérdező nem erről kért véleményt, hanem a kialakult szituról.
febr. 2. 14:41
 26/28 anonim válasza:
46%

A szülők nagyon nem jól közelítették meg a problémát. Valóban nem a te felelősséged, hogy az ő gyerekük mit szeretne vagy mit csinál.

Ettől függetlenül a legnagyobb jószándékkal kérlek, hogy NE szúrass a kislányodnak ilyet! Tudom, hogy csak a javát akarod és, hogy anyaként mindent meg szeretnél tenni, hogy a gyereked ne szenvedjen. Viszont az is nagyon fontos, hogy informált döntést hozz!

A daith piercing (ezt szokták migrén piercingként reklámozni) nem tartozik az egyszerű piercingek közé. A porc amit átszúrnak meglehetősen vastag, ezért maga a szúrás is elég fájdalmas tud lenni, illetve a gyógyulási idő is hosszabb, mint egy sima fülbevalónál. Ha nem elég tapasztalt ember szúrja akkor az is simán előfordulhat, hogy rossz helyre/rossz szögben szúrja a lyukat, ilyenkor be se gyógyul normálisan. Illetve az se véletlen, hogy a magukra adó piercerek nem szúrnak 15 év alatt (szülői beleegyezéssel és/vagy jelenléttel sem.) A kislányod teste még nagyon sokat fog változni, ha jó helyre is sikerült szúrni a piercinget az évek során, ahogy a lányod növekszik simán elvándorolhat (igen, a piercing tud ilyet.)

És persze mindenki abban hisz, amiben akar, de az is fontos szempont, hogy az akkupunktúra hatásosságának nincsenek tudományos bizonyítékai (nekem/anyukámnak/barátnőmnek/haveromnak bevált - ez szuper, örülök, de ez tudományos bizonyíték!)

Összesítve sokkal több a kontra, mint a pro a daith (migrén) piercinggel szemben, nagyon nagyon nem javaslom, hogy egy 10 éves kislánynak ilyet csináljanak.

febr. 19. 11:14
 27/28 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne jobban körüljárni a témát. Jó ötlet pl.: a szemészet is. Mindenképpen a gyermeked jólétét tartsd a legfontosabbnak ne azt mit mond más.
ápr. 25. 16:42
 28/28 anonim ***** válasza:

"a gyógyszerektől rosszul, tompának érzi magát"

Pedig a piercinget csak kiegészítő módszerként lehet használni, ugyanúgy szedni kell mellette a gyógyszereket.

nov. 26. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!