Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen magnéziumot érdemes...

Milyen magnéziumot érdemes adni adhd-s hiperaktív gyereknek dühkitörésre ,stresszre ?

Figyelt kérdés
Jelenleg a gal magnézium laktáttal próbálkozunk de sok változást nem tapasztalunk. Emellett dr chen omega 3at kap,illetve kölyök pezsgőtablettát.

2023. dec. 29. 20:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

Adhd-s vagyok, 3/2 sni-s, de úgy fest a 3. is az lesz (adhd is a csomagban) gyerekkel.

Hidd el, én szedek magnéziumot magne B6, (más miatt) ezen nem fog javítani.

1# voltam.

2023. dec. 29. 21:33
 12/25 Andi80018 ***** válasza:
90%

Én is a Gal laktátját adom a 12 éves fiamnak, bár ő nem ADHD-s. Elvileg este érdemes adni, és hozzá, ha már vitaminról van szó, akkor a Gal halolaját, ami folyékony. Én így adnám, csak nekem a gyerek tuti nem eszi meg a halolajat, csak gumivitaminban. :-D

Szóval estére add. Én is szoktam bekeverni este ezt a laktátot, én úgy alszom tőle, hogy csak na. Nagyon jól lenyugtat. Kamilla tea is nyugtató, levendula méz, és persze a citromfű.

2023. dec. 29. 21:38
 13/25 anonim ***** válasza:
67%
Erre speckó gyógyszer kell
2023. dec. 29. 22:14
 14/25 anonim ***** válasza:
94%

Természetesen ha magnézium hiánya van, az súlyosbíthatja a problémát. Ami egyoldalú étrend mellett simán lehet. Ha nincs magnéziumhiánya, és úgy szedi, kidobott pénz, de baja nem lesz. Túladagolás lehetséges, de nehéz összehozni.

A vegyületek közül a magnézium-oxid kerülendő a rossz felszívódása miatt (kivéve pezsgőtablettában), a laktát, orotát, citrát biztos jó. Nem szükséges a legjobb felszívódásút megvenni, max. annyival többet adsz és ugyanott vagytok. Vedd figyelembe, hogy a különböző vegyületekben különböző arányt tesz ki maga a magnézium, tehát 1 g Mg-citrát és 1 g Mg-orotát nem ugyanannyi tiszta magnéziumnak felel meg. A hasmenés elkerülésére ha emelni akarod az adagot, fokozatosan tedd.

Emlékeim szerint a legjobb ár-érték arányt a jól felszívódók közül a Mivolis pezsgőtablettája vagy italpora képviseli, bár magnézium-citrát port kilós csomagban még olcsóbban kapni. Ezeknél tényleg fontos a fokozatosság, ha egész adaggal kezdesz, nagy a hasmenés valószínűsége.

Nem volt kérdés, de a válaszokban felhozták a gyógyszerelést. ADHD-t stimulánsokkal lehet kezelni, nem nyugtatóval szokták. Ezek a homloklebenyt, gyakorlatilag a gyerek "fékjét" stimulálják, ezért segítenek. Bár függőséget okozhatnak, a későbbi alkohol-, drog-, stb függőségek valószínűségét mégis csökkentik. Ijesztő, ha a pszichiáter gyógyszert javasol, de semmiképpen ne utasítsd el csípőből, alaposan nézz utána, mielőtt döntesz.

2023. dec. 29. 22:32
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Kutatások szerint a magnézium-treonát ígéretes az ADHD tüneteinek enyhítésére, de nyilván nem segít annyit, mint a stimulánsok.

[link]

[link]

2023. dec. 29. 23:19
 16/25 anonim ***** válasza:
81%

Én úgy tudom, hogy a magnézium könnyebben szívódik fel bőrön, van ilyen stick, görgős, mint valami miniparfüm, de egyébként szrt sem ér dühre, indulatokra, mintha lábtörést kenegetnél, nem sok köze van hozzá..

Csináltál vérképet? Az enyém is fényevő volt, de makulátlan vérképe volt mindhárom alkalommal, mikor vért vettek tőle, sosem volt fehér csík a körmén, szép volt a bőre, haja, és tudott is koncentrálni, amikor higgadt volt.

ADHDs gyereknek nem írnak rivotrilt, hanem antipszichotikumot kaphat, valami minimális 0,25grammos mennyiségben, ez stresszt, feszültséget old, nyugodtabb, higgadtabb lesz tőle, de nem csapja le a gyereket mint egy xanax tenné vagy haloperidol. Ezen kívül segíthet a ritalin, de az inkább rendetlen viselkedésen és figyelmen, dühön nem fog, mivel nem nyugtató, épp ellenkezőleg.

Nagyon nagyon fontos, hogy naponta párszor meditáljon, lassítsa a légzését, belülre figyeljen, meg hát az idő.. olyan 8-9 éves kor felé megszűnik a düh nagy része, addigra megtanulják kezelni, mert fejlődik annyit az agyuk, a tudatos viselkedést szabályzó központ is("érlelése" nem működik).

Szóval én azt mondom, hogy ne dobd ki feleslegesen a pénzt, magnéziumot vegyél görgős bőrre kenhetős sticket, de a legtöbb szelektív evő vérképe szuper, én sem tudom, hogyan. A magnézium annyira placebo, hogy csak azokon a gyerekeken segít, akiknek a szülei teszik tönkre a gyereket és a vitaminok hatására változtatnak a hozzáállásukon a gyerek felé, mert elhiszik, hogy segíthet, és akkor a gyerek kevésbé lesz problémás.

Ha valóban gond van vele, a ritalint érdemes megpróbálni, ha nem segít, akkor a ripedont. Mindkettőt a legkisebb mértékben, 10mgs ritalint és figyeld a gyereket 2 órán át, ripedonnál is ugyanez, csak 0,25mg, egyből látszik a hatása mindkettőnek. Ha dühös a gyerek, pár hónap nyugis gyógyszeres idő után meg fog változni, mert megtanulja kezelni a stresszt és csökken is a közelében mert a környezete jobban áll hozzá a nyugodtabb viselkedése miatt, kevesebben fogják utálni.

Minden más annak kell, akinek szr a vérképe, csak placebo, mint az illóolajok, cbd, gombák, halolaj, stimuláns párna suliba. Illetve személyes tapasztalas, hogy a súlyozott takaró segít a szorongáson, én nem is gondoltam volna, hogy ennyire, de olyan biztonságos, nagyon élvezzük. Megvenni nem vettük iszonyú drága, de 4 takaró alatt alszik a gyerek, pedig korábban mindet lerúgta. Egy huzatba kettőt-hármat húzok, és így jó nehéz és télen jó meleg:)

2023. dec. 30. 02:45
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

16 biztos van benne valami.

A nagyobb lányom 6 évig pavor alvó volt, majd az utóbbi fél évben brutális alvajáró mióta megszűnt a pavor. Utolsó lehetőségnek kipróbáltuk hogy este a fürdővizébe epsom sót rakok és mintha elvágták volna az alvajárását pedig előtte 7 éjszakából hétszer elindult és már brutálisan önveszélyes volt..

2023. dec. 30. 09:34
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
4, a magnezium nem vitamin. Asvanyi anyag. Csodát ne várj tőle, ha magnezium hiány van érdemes pótolni de kb ennyi.
2023. dec. 30. 10:35
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
11, ne haragudj de hany beteg gyereket akarsz még? Mitol lett volna a 3.jobb?
2023. dec. 30. 10:35
 20/25 anonim ***** válasza:
67%

Kedves 19#

Először is, semmi közöd hozzá.

Másodszor ez nem betegség, a gyerekeim nem betegek, csak másképp működnek.

Harmadszor pedig mire a 2 nagynál kiderült, hogy picit mások, addigra a harmadik már meg volt.

Én is csak a gyerekeim mellett jöttem rá magamról, és a családomról is.

2023. dec. 30. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!