Mit jelent pontosan a megkésett beszédfejlődés?
2 évesen kb 5-6 szót mondott a lányom, és abban hangutánzók is voltak. Semmi más téren nem volt gond vele, abszolút neurotipikus baba és gyerek volt, így azt mondta a védőnő, várjak még fél évet, és ha akkorra sem indul be, akkor vigyem el egy felmérésre. Én nem akartam várni, úgyhogy 2 éves korától beszédindításra hordtam egy logopédus hölgyhöz. Hamar berobbant a beszéde, most hogy a fejlesztés miatt, vagy anélkül is így lett volna, azt már sosem fogom megtudni... mindenesetre 3 éves, és senki nem hiszi el, hogy 2 évesen még alig beszélt, mert most álló nap magyaráz.
Viszont a 2 éves státuszon az én válaszom a "mond-e 10-15 szót" és a "használ-e 2-3 szavas mondatokat" kérdésekre egyértelműen NEM volt. A tied használ 10 szót, többet is, tehát hozza amit hoznia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!