Leírnátok két-két kedvenc lány- és fiúneveteket - és azt, hogy - melyik miért tetszik?
Kíváncsi lennék rá, hogy melyik a két-két kedvenc lány- és fiúnevetek? És miért pont azok?
Nekem az egyik kedvenc nevem a Berta. A jelentése, és a hangzása miatt tetszik. Jelentése: Fényes, tündöklő, híres.
A másik kedvencem a Janka, melynek jelentése: Jahve megkegyelmezett, Isten kegyelme, Isten kegyelmes.
Fiúnevek közül az egyik kedvencem a Félix, melynek "boldog, szerencsés" a jelentése.
A másik pedig a Flórián; jelentése: virágos, virágzó.
Noel és Máté
Nóra és Zoé
Szépen hangzanak és rövidek.
Különben még (ha írhatnék egy + fiúnevet, akkor az) a Pongrácz lenne. (Jelentése: mindenható erő.)
U.i.: A kérdést nem azért tettem fel, mert gyermekem van / lesz, csak kíváncsi lennék, hogy kinek- milyen nevek a kedvencei, és miért pont azok?
Nekem az egyik kedvenc lánynevem a Lilla. Egyrészt mert egy kedves ismerősöm jut róla eszembe, másrészt jól hangzik.
Másik kedvencem a Szófia, ez azért mert ritka, lehet Szaffinak becézni, ez is jól hangzik és mert a férjem ajánlotta. :)
Fiúnevek: Mátyás és Vilmos. A becézésük tetszik Matyi és Vili, manapság ritka nevek és a jelentésük is tetszik. Mátyás: Jahve ajándéka. Vilmos: erős akaratú védelmező. :)
Lilla: így hívnak, mert anyunak középsuliban Csokonai versei hatására "beleszeretett a névbe"- számomra sokat jelent hogy nagyon határozottan már akkor meg volt a nevem, pedig tervbe se voltam :-)
Lilien- hasonlít a nevemhez, és mert a saját nevemet nem adnám a kislányomnak, és ez jó lenne, ja, meg tettszik a becézése: Lien
Attila: párom neve :-)
Szabolcs: kisfiam neve :-)
Zita, Benigna, Emília, Zsanna
Milán, Bálint, Szabolcs, Armand
Sajnos a párom mindet megvétózta (mindkétszer). :(
Ja, és a kiegészítés lemaradt:
Zita: utolsó magyar királyné,
Benigna: Kinizsi felesége volt,
Emília: Emily Brontë után,
Zsanna: Zsuzsanna becézéséből alakult, nekem a Zsuzsanna is tetszik.
Bálint: Balassi Bálint után,
Milán: Füst Milán és egy gyerekkori könyv után, ahol a főszereplőnek ez volt a neve,
Armand: Kautzky Armand,
Szabolcs: gyerekkoromban egy ilyen nevű fiúval sokat játszottunk.
Szóval mind régóta kedvenc nevem, megláttam/meghallottam és megtetszett. Sajnos az ember nem mindig adhatja azt, amit szeretne. A gyerekeink a párom gyerekei is, neki is van beleszólása. Így aztán kiestek a rostán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!