Hasonló stílusuak a gyerekek nevei?
Van már 3 gyerekünk, Márton, Bernát és Róza. Most ismét kislányt várunk és nagyon nehezen jutunk dűlőre a nevével. Egy van ami mindkettőnknek tetszik, a Szofi, de ez valahogy furcsán hangzik a többiek neve mellett.
Persze tudom hogy egyedül fogja használni a nevét, nem a testvéreivel együtt, de valahogy mégis furcsa.
Nálatok mennyire hasonlóak a gyerekek nevei?
Zsófia? Vagy Zsófi.
Nekem nem passzol a Szofi a nevek mellé, plusz azonnal a cigi jut eszembe róla.
Nálunk kb. hasonló a két gyerek neve, de a nővéreméknél 3 lány van, a következő sorrendben (a nevek, amiket írok, nem az igazi nevük, de nagyon hasonló)
1. gyerek: Ma népszerű divatnév, bőven benne a top 5-ben (Zoé)
2. gyerek: Ritka név, nincs benne a top 100-ban, de azért mindenki ismeri (Teodóra)
3. gyerek: Kb. 15-20 éve gyakori név, ma már ritkábban adják (Alexandra)
Nekik ezek tetszettek, ennyi. :)
Hasonló stílusút választanék,de nálunk még csak 1 van.
Nagyon szép neveket választottatok, nekem a Szofi nem is annyira kilóg mint inkább a becenév jellege zavaró. Ha már úgy adnátok hogy Szófia, jobban beleillene a sorba. Vagy Zsófia.
Valóban picit fura így, hogy négyből háromnak hasonló a neve.
Esetleg:
Imola (Molliként becézve)
Orsolya (Orsi)
Sarolta (Lotti)
Ami stílusban még hasonló, de nem hasonlít a Szofihoz:
Sára
Ida
Berta
Gerda
Vilma
Anna
Eszter
Luca
Lujza
Magda
Márta
Júlia
A helyetekben Zsófiát adnék, azt még lehet becézni Szofinak. Mármint ha nagyon ragaszkodtok a Szofihoz,a mi azért végül is mégiscsak becenév, hiába önállósodott.
Ha azért gondolkoznátok más nevekben, akkor egy virágnév még szép lehetne és nem is lógna ki nagyon a Róza nevű kislány mellett. Pl. Imola, Viola, Kamilla, Hajnalka, vagy ami leginkább tetszik a klasszikusabb virágnevek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!