Mellesleg az oroszoknál ez egy férfi név.
Nem tetszik egyébként.
Nekem nem tetszik; külföldön gondolom lehet jó, de magyar környezetbe , magyar gyereknek nem adnám. Ide túl kemény, túl külföldies, túl idegen hangzású; túlságosan "szúr" ott a közepénél, de mégcsak nem is az "á"-betűnél , hanem tőle még kicsit jobbra (jobb kéz felé.)
Karolinát, Katrint, Ekaterinát, Karinát, stb adnék; és akkor mondjuk Kárennek becézném; de amúgy én a Karolinát mondjuk Linának, Linusnak becézném alapból.
Magyar környezetben nem illenek egymás után össze ezek a hangok. Túl kemény lesz ide; túlzottan nem illik ide. Ebbe a környezetbe, közegbe. De pl angol, német, amerikai stb csajszinak jól állhat. De magyar közegben kiejtve nekem nem jó egyáltalán; ott bántja a fülemet. Míg egy amerikai filmben egyáltalán nem. Még leírva is rosszul néz ki; így, hogy Káren; ráadásul kár az eleje, mintha károgna folyton; nekem nem illik ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!