20-25 gyerekre mennyi dobozos fagyi kell, ha mindenki 1 gombócot kap?
Én többel készülnék, mint 2 kg, már csak a biztonság kedvéért is.
Vagy, ami sokkal egyszerűbb, az Aldiban, Auchanban (lehet máshol is, én itt láttam és vettem, szóval ez tuti) vannak kisebb méretű pálcikás/tölcséres fagyik, 6-8-10 db/doboz, szóval én inkább ilyeneket vennék, egyrészt egyszerűbb, mert csak kiosztod és kész, nem kell adagolgatni és aztán azt hallgatni, hogy valakinek egy kanálkányival több jutott, másrészt kevesebb a mosogatnivaló is utána, és hát igen, nem mellesleg könnyebb kiszámolni, hogy hány főnek elegendő egy doboz :D
Annyi biztos nem jön ki belőle, amit ráírnak, mert nem olyan állagú, mint a fagyizós, nem tudod szépen kikanalazni, főleg egyforma méretben.
Ahogy mások írták, én vennék darabos jégkrémet, ami Lidl meg társaiban akciós.
Mekkora gyerekek, 1 gombóc fagyira be se érdemes piszkitani a tálkát. A dobozra is rá van írva, 2 gombóc = 100ml = 50g egy adag. Egy dobozban így 8-10 adag van, ha ügyesen osztod ki. Így én 3 dobozzal vennék, ha spórolni kell, ha nem akkor 4et. Legfeljebb marad nekem is :)
Ha kis óvodások a gyerekek akkor kisebb adag is elég lehet. A pálcás jégkrémek is emlékeim szerint 50-90 ml között vannak, márka függően így kisebbek az adagok viszont azt nem hinném hogy árban jól jönnél ki ha ugyanazt a kategóriát veszed, a dobozosnak mindig jobb a ft/kg ára.
A fagyizókban 4 dkg körül van egy gombóc.
Számoljunk 5 dkg-mal és 25 gyerekkel, nehogy valakinek ne jusson. Eszerint ez 125 dkg = 1,25 kg. Ha kerekebb tömeget akarsz, akkor legyen 1,5 kg.
Mekkora gyerekek, hogy 1 gombóc elég nekik? 6 éves kislányom már 2 gombócosat szokott enni. Ha már legalább 4-5 évesek, akkor lehet, hogy jobban jársz 2 kg-mal, és akkor másfél-két gombócnyi jut egy gyerekre.
Értem.
Én vinnék 2 kg-ot, legföljebb az óvó néni megeszi a maradékot. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!