Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hava névről mi a véleményetek?

Hava névről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Éva eredeti alakja.

Törökországban és főleg muszlim vallású országokban népszerűbb ez a változat.

Mi muszlimok vagyunk,mivel a kislányom az én vonalamról muszlim apukája magyar,családnév magyar,így ez a név lenne a legoptimálisabb hogy a hangzása szép legyen.

A név így lenne.🤍

Hamza Hava

2023. júl. 5. 12:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

muszlim országokban így ejtjük:

Hává

2023. júl. 5. 12:23
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem érdekes név, így hogy leírtad, egészen rendben van, de ha így mutatkozna be valaki, akkor lehet hogy furán néznék rá
2023. júl. 5. 12:43
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

A bölcsiben ahol dolgoztam, járt egy Hava, meg egy Bejza Zselyke nevű kislány is.

Nekem nem meglepő, csak első hallasra rökönyödtem meg :) plusz cuki kislányhoz kötöm ezt a nevet.

De ugyanúgy megrökönyödtem a Bóbita, Borisz és Ármin neveken is, mert sosem találkoztam ilyen nevű emberrel, így első hallásra furák voltak :)

2023. júl. 5. 12:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem a Vaiana mese jutott eszembe róla elsőre. :) nekem személy szerint tájidegen, furcsa név, de nem feltétlenül negatív értelemben. Nyilván nektek teljesen más, hozzatok passzol ez a név. Szerintem a legtöbb embernek itt nem fog tetszeni, de ha úgy érzitek ez passzol a gyermeketekhez nyugodtan adjátok. A névválasztás körül mindig lesznek nehézségek sokan fognak negatív véleményt mondani, de nem kell vele foglalkozni, mi régi magyaros nevet választottunk a kislányunknak. Minket is sok negatív kritika ért, de a mai napig nem bánom, hogy a szívemre hallgattam a döntésben.
2023. júl. 5. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Maga a nev egyszerű, jol csengo,mindenhol ki tudjak ejteni. Nekem ez egy fő szempont volt. A vezetknevetekkel egyutt pedig nagyon tetszik! Ahogy kiejtettem magamban, egy megnyugtato kietlen tengerpart jutott eszembe, a tenger suhogasaval. Kicsit tul elemeztem 😄 de a lenyeg hogy szerintem nagyon szep így.
2023. júl. 5. 12:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Így hogy muszlimok vagytok részben így szép név, magyar fülnek szokatlan lenne mondjuk egy Kovács mellé, de a ti esetekben nem gond ha nem magyaros a hangzása.
2023. júl. 5. 13:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem a héber eredet jut eszembe róla (Éva eredeti, héber(!) alakja Chava), szóval szerintem sokaknak nem a muszlimság fog beugrani róla. Értem, miért akarjátok ezt a nevet adni, és ilyen vegyes származással szerintem rendben is van. Később, ha esetleg nem tetszik neki, még mindig magyaríthatja Évára.
2023. júl. 5. 13:11
 8/11 A kérdező kommentje:
igen nem akartam a Zeynepet és az Ayset sem,mert sajnos észrevettem itt Magyarországon ezek a nevek ilyen nem akarok megbántani senkit sem,de ilyen sorozatnevekből átvett szörnyűségek lettek,ráadásul a Zejnep pontos j-vel..
2023. júl. 5. 13:11
 9/11 A kérdező kommentje:
igen egyébként héber-arab nők is viselik mivel ugye a zsidók is sémita nép és a hangzás világ,közös vallási alapok miatt előfordulás ott is
2023. júl. 5. 13:14
 10/11 harebell ***** válasza:
Szerintem szép és a vezetéknévvel együtt különösen szépen cseng. Persze, idegen hangzású, de egyrészt könnyen kimondható és megjegyezhető, tehát simán megszokható név, másrészt annyian adnak mostanában "magyartalan" nevet, pl Aisah vagy Zoja, hogy nagyon kilógni se fog a sorból és nálatok érthető is a háttér miatt.
2023. júl. 5. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!