Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan vezettek autót, ha...

Hogyan vezettek autót, ha keveset alszotok a baba mellett?

Figyelt kérdés

Muszáj vezetnem, csak nekem van jogosítványom, és van 3 gyerek, a legkisebb még újszülött, a világ végén lakunk, alig van tömegközlekedés.

Tudom, hogy fáradtan nem kellene vezetni, de rá vagyok szorulva. Alig alszom 4 órát egy nap.

Tapasztalatok, ötletek, bevált praktikák?

2023. jún. 28. 13:50
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

Hova kell menni autóval? Nagyobbakat viszed? Apuka esetleg szerezhetne jogsit.

Igazából sajnos jó tanács nincs, remélhetőleg nem hosszútávon vezetsz és nem alszol el. Rövidtávokon azért erre leves esély van. Ha esetleg hosszabb útra kell menned, akkor valakit ültess magad mellé, aki szóval tart, hogy ne legyen lehetőséged elbólintani.

2023. jún. 28. 13:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

En is bazikeveset alszok. Ha menni kell, akkor menni kell

Elötte ledöntök egy vödör kávét, vagy megiszok egy energiaitalt (tudom, tudom, szaranya vagyok).

Én imádok vezetni, rengeteg gyakorlatom is van

Napi szinten vezetek így is.

2023. jún. 28. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A városban jövés-menés nem fárasztó szerintem. Ott többször áll meg az ember, van látnivaló, figyelsz a lámpákra, a többi autóra, elterelődik a figyelem.

Én napi szinten vezetek, az autóban sosem tör rám a fáradtság, pedig elég sz@r alvó a kisfiam. :D

Előbb tör rám a szőnyegen ülve játék közben, hogy mindjárt elalszom. :D

2023. jún. 28. 14:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Autóban én előveszem a rejtett tartalékokat, ott valahogy tudom, hogy muszáj koncentrálni. Meg iszok kávét.

De az nálam is jellemzőbb, hogy a földön ülve simán elaludnék a játszó gyerek mellett.

Ha annyira kimerült lennék, hogy életveszélyesnek ítélem meg az utazást, akkor nem mennék. Semmi nem ér annyit, mint az életünk. Egyetlen sulis nap/orvosi vizit, akármi, semmi. Eltolnám másnapra, és próbálnék pihenni. Ha az opció, kérnék egy másik embert, hogy vezessen, pl testvér, rokon, szomszéd.

2023. jún. 28. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

Vezetés közben én sem érzem magam fáradtnak, de azt érzem néha, hogy tompa vagyok. Vagyis sokkal lassabban ismerem fel a helyzeteket és voltam olyan balf*sz, hogy pl. kikanyarodó sávon kanyarodtam be, vagy pl. Budapestre bebumlizva sok sávos úton nem látom meg hova kell kikanyarodni, meg ilyenek. Ultra ciki, 10 éve vezetek mindennap, soha de soha nem csináltam ilyen hülyeségeket... Szóval én azért érzem a fáradtság hatásait. Nem tudok mit tenni, ha menni kell, megyünk és inkább a "lassan, de biztosan" elvet követem.

Ha nagyon tompának érzem magam, nem megyünk, vagy a férjem vezet, nagyjából ennyit tudok tenni. Pl. ma, nagyon bambának érzem magam, így ma nem ülnék autóba, ha nem muszáj. Ha muszáj is max 2 bögre kávé után...

2023. jún. 28. 14:27
 6/8 anonim ***** válasza:
77%

Nekem a kialvatlanság csak hosszú, unalmas, monoton úton gond.

Városban, vagy közeli, max 20 perces főúton simán megy, sosem volt gond, akkor se ha alig alszom.

2023. jún. 28. 14:34
 7/8 anonim ***** válasza:
85%
Én eleve a jogsimat is anno kisbaba mellett csináltam, sokszor nem is aludtam és úgy mentem órára 1,5 órát vezetni reggel 6-kor. Mióta van jogsim, így a hétköznapokban mindig össze tudom szedni magam, általában nem vezetek hosszú távokat, ovi, bolt, egyebek, így azért lehozok egy utat odafigyelve. Engem sokkal inkább az billent ki amikor egyedül vagyok és a kisebb gyerek ordít hátul, a nagy kérdezget, akkor nagyon nehezen figyelek oda.
2023. jún. 28. 14:42
 8/8 anonim ***** válasza:
84%
Ilyenkor segít, ha hangosan megnevezel mindent amit látsz és figyelsz vezetés közben, ez segít koncentrálni és ébren maradni.
2023. jún. 28. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!