A "Kismama" szót szülés előtt vagy után használod?
Figyelt kérdés
A köznyelvben amikor valaki a kismama szót használja, akkor a várandós nőre, vagy már a szülés utáni állapotra gondol?2023. jún. 15. 11:40
A kérdező szavazást indított:
Inkább szülés előttre vonatkozik
Inkább szülés utánra vonatkozik
Mindkettőre egyaránt vonatkozik
74 szavazat
1/6 anonim válasza:
A várandós nőre használjuk mifelénk.
2/6 anonim válasza:
Régen a szoptatós anyára is használták, mostmár inkább csak a várandósokra.
3/6 anonim válasza:
Ez egy nagyon jó kérdés!
Múltkor voltam a háziorvosnál felsőlégúti betegséggel, mondtam neki hogy kismama vagyok és annak megfelelő gyógyszert írjon fel. Kérdezte, hogy szoptatok e. Mondom nem, még nem született meg. Kérdezi, hogy akkor hogy vagyok kismama?
Mondom úgy, hogy terhes vagyok.
🤣
Szóval... valaki a szülés utáni állapotra gondol
4/6 anonim válasza:
Ááá, valami magzatvíz szivárgással kapcsolatos kérdésre írta valaki válasznak, hogy "még ma kismama lehetsz". És néztem bután, hogy valaki tényleg ennyire nincs képben? De akkor erre gondolt. Az életben nem hallottam még, hogy valaki szülés utánra használja.
6/6 anonim válasza:
Kedd esete jöttünk haza egy nyaralásról a babámmal, amikor álltunk sorba a taxirendelésnél, az előttünk lévő pár megbeszélte, hogy “engedjük előre a kismamát, nem?”
Én meg először nem értettem, hogy rólam beszélnek, mert én is csak a szülés előtti állapotra hallottam még használni ezt a kifejezést.
De ezek szerint vannak, akik később is használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!