Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire nem gond?

Tényleg ennyire nem gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy lassan 2 éves fiam, aki egyáltalán nem akar beszélni. Ne értsétek félre nem erőltetem nála tehát napközben is mondókázunk sokat ő ezeket csak eltapsolja. Próbálok egyszerű szavakat mondani neki de semmi. Apa, papa, mama aga (az az anya) és ennyi. Meg pár állatot utánoz.

Sokan mondják, hogy majd ha mondanivalója lesz vagy ha akar majd beszél.

De vannak olyanok is akiktől megkapom, hogy jajj az enyém ennyi idősen már mondatokban beszélt. 🤦‍♀️😒

Anyukák nálatok a gyerkőcök mikor kezdtek beszélni? Én rontok el valamit?

Első gyerek tehát tapasztalatom az nincs ebben a témában szóval megkoszonom ha segítettek😊

2023. jún. 15. 07:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Fhuu most akkor megnyugodtam😮‍💨

Már azt hittem én rontottam el valamit.

Járunk egyébként közösségbe gyerekek közé. De eddig semmi még. Akkor nem gondolom túl a dolgokat majd beszél ha akar.

Megérteni ő is Megért mindent (már amikor nem a süketet játsza 🤣) meg elmutogatja elmagyarazza mit szeretne.

Nagyon szépen köszönöm hálás vagyok nektek 😊

2023. jún. 15. 08:50
 12/15 anonim ***** válasza:
63%
2 évesen a fiam csak pár szót tudott. Jövő hónapban lesz 2,5. Már sokkal több szót tud, de két szavas mondatai még mindig nincsenek. Ellenben anno a lányom ilyenkor már gyakorlatilag beszélt mondatokban. Nem egyformák, a fiúknál általában a beszéd amúgy is nehezebben indul be. Ha megérti, megérteti magát kommunikációban, nincs gond.
2023. jún. 15. 09:00
 13/15 anonim ***** válasza:
87%

2 éves státuszra 50 szó kell. Ha nincs meg, kaphat fejlesztést,beszédindítást.

Ez azért fontos,mert te,mint szülő nem tudod otthon eldönteni,hogy probléma miatt nem beszél a gyerek, el van maradva,vagy csak lusta.

El kell vinni fejlődésneurológushoz, ő megnézi,és eldönti,hogy kell-e beszédindítás,vagy nem.

Ne a szülő döntse el.

2023. jún. 15. 09:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb fiam 1,5 evesen tőmondatokban beszélt, meg enm volt 2 mikor már összetett mondatokban, kisebb fiam tőmondatokban beszélt 2 évesen előtte csak szavakat mondott és baba nyelven dumált egésznap. Több gyogypedadgógus és logopédus ismerősöm van és ha 2 éves korig nem beszél, de még csak sok szót sem használ akkor a biztonság kedvéert azért szokták javasolni,hogy nézessék meg. Az pedig,hogy fiú vagy lány nem számít.
2023. jún. 15. 11:39
 15/15 anonim ***** válasza:
58%
2 évesen egyszerű mondatokat használt, a bölcsiben a vele egyidősek több mint fele nem beszélt, 3 évesen mire oviba mentak mindenki beszélt már, most 4 éves és szebben beszélnek azok akik csak 3 évesen kezdtek beszélni.
2023. jún. 15. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!