Névadó ünnepség még szokás?
Figyelt kérdés
Nem keresztény, így keresztelőt mellőző család szeretne névadót tartani. Lehet még ilyet? Hol van rá lehetőség? Egyáltalán szoktak még ilyet rendezni a családok?2023. jún. 14. 10:23
1/7 anonim válasza:
Őszintén, én ilyenről nem hallottam, itt vagy keresztelő van, vagy semmi. De igazából azt és úgy ünnepeltek meg, amit és ahogy szeretnétek. Tehát, ha akartok a rokonoknak kedvezni, nyugodtan tartsatok egyet. Kérdezd meg őket, mi ilyenkor a szokás, vagy keress rá guglin, és formáld magatokra, ahogy nektek jólesik.
2/7 anonim válasza:
Létezik, persze. Anyakönyvi hivatalban érdeklődd meg a részleteket. Anyakönyvvezető bonyolítja le, mint a polgári esküvőt is
3/7 anonim válasza:
Én csak anyósoméktól hallottam ilyenről, mert a sógornőmnek meg a férjemnek ők csak ilyet tartottak keresztelő helyett, mivel akkoriban nem nézte az állam jó szemmel a keresztelőket. Szóval náluk is csak alternatív keresztelésnek szánták. Felénk simán voltak keresztelések is akkoriban.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (a lepontozásokat nem értem, számomra mind hasznos...)
2023. jún. 14. 13:26
5/7 anonim válasza:
Igen, tényleg létezik! Mindkét gyerekünknek névadója volt. Nagyon szép volt.
Előtte pár héttel a kijelölt anyakönyvvezető felkeresett telefonon és kérte, hogy írjak néhány szót, hogy személyesebb legyen az ünnepség (kik várták a babát, születésének körülmenyeit, névválasztás történetét).
5 éve volt a fiamé, akkor azt mondták, hogy nincs olyan anyakönyvvezető, aki tartott ilyet, de megoldják. Utána 3 évvel volt a lányomé és mondták, hogy már 3 éve nem volt ilyen kérés. Mondtam nevetve, hogy mi voltunk a 3 évvel ezelőttiek is 😅
6/7 anonim válasza:
Mennyi idős korban szoktak ilyet tartani?
7/7 anonim válasza:
5-ös vagyok.
A kisfiamnak 1 évesen, a kislányomnak 1.5 évesen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!