Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Névadó ünnepség még szokás?

Névadó ünnepség még szokás?

Figyelt kérdés
Nem keresztény, így keresztelőt mellőző család szeretne névadót tartani. Lehet még ilyet? Hol van rá lehetőség? Egyáltalán szoktak még ilyet rendezni a családok?

2023. jún. 14. 10:23
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Őszintén, én ilyenről nem hallottam, itt vagy keresztelő van, vagy semmi. De igazából azt és úgy ünnepeltek meg, amit és ahogy szeretnétek. Tehát, ha akartok a rokonoknak kedvezni, nyugodtan tartsatok egyet. Kérdezd meg őket, mi ilyenkor a szokás, vagy keress rá guglin, és formáld magatokra, ahogy nektek jólesik.
2023. jún. 14. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Létezik, persze. Anyakönyvi hivatalban érdeklődd meg a részleteket. Anyakönyvvezető bonyolítja le, mint a polgári esküvőt is
2023. jún. 14. 11:28
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Én csak anyósoméktól hallottam ilyenről, mert a sógornőmnek meg a férjemnek ők csak ilyet tartottak keresztelő helyett, mivel akkoriban nem nézte az állam jó szemmel a keresztelőket. Szóval náluk is csak alternatív keresztelésnek szánták. Felénk simán voltak keresztelések is akkoriban.
2023. jún. 14. 13:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (a lepontozásokat nem értem, számomra mind hasznos...)
2023. jún. 14. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:
87%

Igen, tényleg létezik! Mindkét gyerekünknek névadója volt. Nagyon szép volt.

Előtte pár héttel a kijelölt anyakönyvvezető felkeresett telefonon és kérte, hogy írjak néhány szót, hogy személyesebb legyen az ünnepség (kik várták a babát, születésének körülmenyeit, névválasztás történetét).

5 éve volt a fiamé, akkor azt mondták, hogy nincs olyan anyakönyvvezető, aki tartott ilyet, de megoldják. Utána 3 évvel volt a lányomé és mondták, hogy már 3 éve nem volt ilyen kérés. Mondtam nevetve, hogy mi voltunk a 3 évvel ezelőttiek is 😅

2023. jún. 14. 14:27
 6/7 anonim ***** válasza:
80%
Mennyi idős korban szoktak ilyet tartani?
2023. jún. 14. 14:43
 7/7 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

A kisfiamnak 1 évesen, a kislányomnak 1.5 évesen volt.

2023. jún. 14. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!