Szerintetek melyik név jobb?
Az Olívia egy lágy név, lágy mássalhangzókkal.
Nem tudom mire gondolsz kemény hangzás alatt.
Olívia Zorka szép együtt.
B. Olívia.
Erről egy dél-amerikai ország jut az eszembe...
#2 Oké, de téged milyen gyakran neveztek így (mármint pl. K. Annának Kovács Anna helyett)? Amúgy meg a Belena vagy Bamélia sem jobb attól még, hogy nem értelmes szavak.
Az Amélia angol nyelvterületen tetszik, de magyarul valahogy nekem is az Amália jut róla eszembe, ami meg furi valamiért. Az Emília jobb, azt talán adnám is.
Az Elena Zorka nekem valahogy keményebb hangzású, mint az Olívia Zorka. Talán mert az Elena szláv nyelvterületen is népszerű név, vagy tényleg nem tudom... Amúgy valószínűleg a Zorka miatt érzel egyes kombinációkat keménynek, de ha ahhoz ragaszkodtok, akkor elég sok név ilyen lesz. (Apa csak nem Zoltán egészen véletlenül, hogy ragaszkodik ehhez a névhez?)
A Szofia nekem rövid o-val elgépeltnek tűnik, nem tehetek róla, de Szófiaként tetszik. Bár a Zorkával nagyon "zizegős".
A Liána nagyon nem tetszik, bocsi. A liánok jutnak róla eszembe, de nem jó értelemben, hanem olyan Tarzan módra...
A Johanna amúgy szerintem tök szép név, akár adnám is, de a Zorkával nem illenek olyan jól össze. Szóval végül én is az Olíviára szavaztam.
Pedig milyen menő lenne, ha valakit úgy hívnának, hogy Locsoló K. Anna.
Vagy Országh B. Olívia...
Legyen
Olívia Zora
Amélia Zora
Amélia Zóra
Amélia Zorina
Amélia Zorka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!