Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól bíztok meg a gyermeke...

Mikortól bíztok meg a gyermeketekben?

Figyelt kérdés

Lehet hülyén hangzik a kérdés,még csak 5 hós a lányom,de már most azon gondolkodom,mi hogyan lesz később.Pl mikortól hagyhatom egyedül a szobájában egy kicsit játszani? Mikortól nem kell félnem hogy lenyelne játékból akármit is? Vagy ha nagyobb lesz pl iskolás,mikortól tudhatom,hogy adhatok kulcsot a kezébe a lakáshoz? Szval ilyenek,hogy ezt honnan tudja egy anya.Biztos lehetek -e benne ha egyedül játszik nem nyel -e le egy legódarabot,amit addig figyelembe se vett?

Onnan indult a gondolat,hogy keresztlányom 6 évesen nyelt volna le egy 10 forintost,játékból,pedig előtte soha ilyet nem csinált,és azt gondolná az ember,hogy már nem is fog.Még jó hogy az anyja ki tudta szedni a szájából,már lilult a feje.

Szval tapasztalt anyukák,kérlek titeket írjátok le légyszíves,hogy is van ez?Örökké résen kell lenni?

2008. dec. 30. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

szia,

Szerintem ez egyáltalán nem bizalom kérdése...

Csakis a gyereken múlik, hogy mikor jut el a tudatáig, hogy ilyet nem szabad csinálni.

Az én keresztlányom is 6 évesen a fülébe dugott valami flittert, az oviban..és senkinek nem szólt, nekem mondta el, még a mamijának sem..

Tehát itt arra kell törekedni, hogy a gyerek bízzon feltétel nélkül a szüleiben, és ezt egészen pici korától kell tudatosítani vele, mert különben később semmit nem fog elmondani.

Ilyen picit mint a tiéd is még ne hagy egyedül, valaki mindig nézzen rá, és lehetőleg ne legyen olyan játék a közelében ami szétszedhető, és ilyen veszélyei vannak.

Sajnos még Őket nem tudod megkérni, hogy semmi rosszat ne csináljanak, mert ezt még "nem értik". Kisebb balesetek sajnos mindenhol előfordulnak, mert azért az kivitelezhetetlen hogy minden pillanatban rájuk nézzünk.

Reméljük nem sűrűn!

Sok sikert..

2008. dec. 30. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:
28%

Az anyai ösztönöd majd megsúgja.

Mindenesetre olvass gyerekneveléssel kapcsolatban könyveket. Hasznodra fog válni!

2008. dec. 30. 12:04
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Az első válaszolót nem értem miért pontozták le,én elfogadtam,és megköszönöm amit írt.

2. válaszolónak,úgy gondolom, sokszor a könyvek nélkül,az ösztönökre hallgatva többet tehet az ember,mint ha elolvas egy csomó hülyeséget.Én saját tapasztalatokra voltam kíváncsi,hogy más anyuka hogy is csinálja,ezért értékeltem a válaszodat közepesen,de köszönöm hogy időt szánva válaszoltál.

2008. dec. 31. 12:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért csak olvasgass a tapasztalataid mellé!
2008. dec. 31. 23:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 3 éves kora óta megbízom a fiamban. Sosem kapott be apró dolgokat, nem csinált hülyeségeket, egyszer pici korában kiszedte a popsitörlőkendőt a dobozából, de amugy tényleg semmi olyat nem tett, ami miatt aggódnom kellett volna. Mindig megmagyaráztam neki mindent, rászóltam, ha olyan után nyult, ami neki nem való, és mostmár 7 éves lesz, és jó gyerek.

A kisláynom 3 hónapos, bízom benne, hogy ő sem fog a szájába venni mindent, mert akkor diszidáltatni kell a kisfiam játékait :)

De a barátnőm két kisfiára állandóan figyelni kell. Szerintem gyereke válogatja, de majd megismered a picit, és tudni fogod, otthagyhatod-e kb. 1 évesen a szobaban játszani, vagy pedig állandóan figyelni kell, nehogy bekapjon valamit.

2009. jan. 2. 17:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.
2009. jan. 2. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!