A nyugati férfiak jobb apák, mint a magyarok?
Az én férjem magyar, de olyan amit leírtál. Tökéletes apa.
Ez annak a kérdése, hogy milyen magas az érzelmi intelligenciája. Mivel nyugaton régebb óta a köztudatban van az önfejlesztés, önismeret, így az ottani emberek jobban tudják hogy mennyire fontos, hogy érzelmileg elérhető szülei tudjunk lenni a gyerekeinknek, akár apa, akár anya.
🤦♀️
Tökéletes kiindulási alap a párkapcsoat kereséshez.🤣
Mondd, nem unod még a kérdéseidet? Mert mi már nagyon.
És sikerült megtudnod, miből látszik előre, hogy majd segít-e?
Amúgy volt itt aegy Badboy nevű felhasználó, őt kéne megtalálnod, aztán élnétek boldogan.
Nem ismerek külföldi férfiakat.
De a magyarok közt is vannak normálisak. Az én férjem például eléggé kivette/kiveszi a részét a gyermeknevelésből. Volt, hogy éjszaka ő kelt a babához, hordta-vitte őket óvodába, stb.
Sajnos tény, hogy sok olyat hallottam, hogy ez a nő dolga, még nők is hangoztatják, főleg az idősebbek. Talán nyugaton megszokottabb, hogy a férfi is foglalkozik a gyerekekkel. Pl. Hollandiában simán elmegy a férfi GYES-re a gyerekkel. Nálunk is meg lehet tenni elvileg, de ha egy férfi megteszi, mindenki megszólja érte. De szerintem a magyarok is fejlődnek.
Nem a származástól függ. Apum tanult, játszott velünk, ki vette a részét a házimunkában, imádta a családi kiránduláskat. Ismerősömnél az apuka maradt otthon a gyerekekkel amikor kicsik voltak. Ugyan úgy elvégzett minden házimunkát, szeretett a gyerekeivel lenni.
Persze arra is tudok példát ahol sz@rt a gyerekekre
Ez nem a génektől függ, hanem a társadalmi szokásoktól. Aki azt látja maga körül, hogy apák-anyák vegyesen vannak a játszótéren, az óvodában, a boltban a gyerekükkel, annak ez lesz a természetes. Aki meg azt látja, hogy 95%-ban az anyák és néha lát 1-1 férfit, annak meg az. Magyarországon is alakul a dolog, de inkább még az utóbbi a jellemző. Már látni apákat is ilyen helyeken, de még viszonylag kicsi arányban. De már nem számít kirívónak, mint mondjuk 30 éve.
Előre megsejteni meg úgy lehet, ha kérdezzük az apajelöltet a saját gyerekkoráról. Vitte őt az édesapja a játszóra, a boltba, az oviba, fagyizni stb.? Ha igen, akkor jobban lehet bízni benne, hogy neki is ez lesz a természetes. De ha nem, persze akkor is lehet, hogy ő majd másképpen csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!