Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Özge, Szevál,...

Mit gondoltok a Özge, Szevál, Meltem és Sebnem női nevekről?

Figyelt kérdés
2023. máj. 15. 21:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes.. Arab nevek lennének?
2023. máj. 15. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Magyar füllel, ronda török nevek.

Török viszonylatban biztos szépek és népszerűek.

2023. máj. 15. 22:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy ha idehaza tervezel, ne szúrj ki a gyermekeddel..
2023. máj. 15. 22:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szép török nevek.

De nem Magyarországon.. Kovács Ozge..

Es a másik pedig hogy sajnos cigány nevek lettek. Lakatos Meriem és társai miatt nem adnám :( igaz az én férjem Kurd így adhatok neki ilyet ha akarok, de kész kicseszes lenne vele. Így maradtunk az univerzális névnel 😁

2023. máj. 15. 22:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha már mindenképpen török nevet akarsz, válassz a magyar fülnek is megszokhatót, pl. Ajsa.
2023. máj. 17. 00:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Magyar környezetben nem jók szerintem.

Özge a Steiner Kristóf kutyusa, és szerintem azért Özge, mert valamennyire hasonlít egy őzgidára. Kutyának kedves név, de embernek, nőnek, legalábbis itt, magyar környezetben nekem nem tetszik.

Szevál: ez is valamilyen kisállat, Szervál. :) Ezt sem adnám, de ami jó lehet helyette: fiúnak Szervác, Szeverin, lánynak: Szeverina, Szeréna, esetleg Szeveréna --de ez már nem annyira jó a legutóbbi talán; erről nekem a "szenvedés"-szó jut az eszembe; de többi lehet jó.

Sebnem--ez nem is hangzik névnek. Olyan, mintha arra lenne szinonima, hogy sebzetlen. Sebről meg elnevezni így valakit, hogy benne van a nevében; hogy seb ... A Sebestyén az pl más, de a Seb+Nem esetében nagyon elkülönül; látványosan a két szó. Hogy ez két külön szó egyértelműen, és nincs több, nincs tovább; szóval csak két külön szó. Összerakva csakúgy, mert valaki unatkozott, és ezt találta ki/ez volt az egyik, amit kitalált; ő maga nem adná, csak kiváncsi volt róla a véleményekre. Szóval magyar környezetben ez is furcsa teljesen, szerintem adhatatlan --én biztos nem adnám legalábbis. Ha ez egy létező török név, akkor lehet, hogy ott tök jól hangzik; de itt Mo-n nem.

Meltem -emeltem/féltem/mellem szavak jutnak eszembe róla. Meg az olvadás angolul. Meg még a "-LegyenGültem. -Legyen!!" :):) Jó, még a "mertem"-re is hasonlít. Magyarul szerintem mindentől elvonatkoztatva sem hangzik túl jól, ezekkel az asszociációkkal meg végképpen nem sajnos szerintem. Helyette javasolt alternatívák: Mendel, Milton, Miron, Medárd, Emánuel, Manuel, Manfréd, stb. Még van egy csomó jó név.

Ja várjunk ! Mindegyik női?

Na várjál, kedveském; akkor mindjárt javasolok akkor még női alternatívákat; mert ezek nekem nagyon nem illenének magyar környezetbe tehát:S

Özge helyett: Elza, Orsolya, Erzsébet, Elizabet, Angéla, Géla, Angella, Anzelma, Zelmira, Elíz, Zília, Zsanett, stb

Szevál akkor Szeverina , Szeréna, Szende pl, Szelina, Célia, Celeszta, Celesztina, Szilvia, Szimonetta, Szimona, Szintia/Cintia, Szofia, Arabella stb

Meltem helyett: Nikolett, Marianna, Miriam, Mirabella, Mira, Míra, Marina, Marcellina, Magdaléna, Bernadett, Beneditta, Benedikta, Bella, Petronella/Kornélia/Nelli, Nilla, Kamilla, Kamília,

Sebnem: Eszter, Stella, Eugénia, Stefánia, Szibilla, Zelma, Zelina, Zalina, Zalinda, Zália, Csenge, Kinga, Vrinda, Gvenda, Leila, Letícia, Felícia, Izabella, Izabel, stb

Bocsi,ha valakit megbántottam,remélem,jókat írtam.

2023. máj. 26. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!