Az apasági DNS vizsgálathoz az anya beleeggyezése is kell? Vagy meg lehet csinálni a tudta nélkül is?
Az anya tudta és beleegyezése nélkül is meg lehet csináltatni.
Szerintem a beleegyezése nélkül meg lehet csináltatni (gondolom ehhez bírósági végzés kell), de a tudta nélkül elég nehéz.
Amit a második válaszoló írt, az biztos, hogy nem működik manapság. Onnan tudom, hogy nekünk volt dns-teszt most júniusban (más miatt, a párom meghalt a terhességem alatt, nem voltunk házasok, nem volt apasági, a bíróság rendelte el a dns-tesztet). A Sotére kellett bemenni, kaptunk idézést, voltak ott az ország több megyéjéből. A hölgy, aki levette a mintát, azt mondta, az egész ország dns-tesztjeit (amiből bírósági ügy lett) ott végzik helyben, oda kell utazni. Vettek a kislányomtól dns-t, és tőlem is, sőt, ujjlenyomatot is mindkettőnktől, igaz, csak egy ujjról. Hozzáteszem, sehol nincs az ujjlenyomatom nyilvántartva. Kérdeztem, hogy ez miért szükséges, a hölgy azt mondta, hogy elképesztő dolgokat találnak ki az emberek, hogy csaljanak a vizsgálaton. Mást küldenek maguk helyett, másik gyereket visznek, vagy kicserélik a személyin a fényképet stb.
Tehát manapság már szigorúan veszik a dns-vizsgálatot, a gyerektől így nem lehet az anyja tudta nélkül mintát venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!