Párommal több éve együtt vagyunk, idén házasodunk, úgy érezzük közös gyermekkel lenne kerek az életünk. Közel járok a negyvenhez. Van olyan aki ennyi idősen vállalt, milyen volt a terhesség? Mennyivel volt nehezebb, mint fiatalon?
Egy kollégám a második gyerekét szülte kb 38-39 évesen.
Manapság már nem ritkaság 40 körül szülni. Csak minél hamarabb bele kell vágni, mert lehet nem jön össze olyan könnyen és most már azért hamar kifuthatsz az időből.
A terhességek meg mindenkinél mások. Még egy nő 2 különböző terhessége is.
Az első gyereket 20 évesen szültem majd a másodikat 37. Amit biztosan mondhatok, az az hogy 20 évesen már a 2. Héttől (császáros mindkettő) ugráltam, kmereket sétáltam, heti egyszer elmentem a gyerekkel és a párommal kikapcsolódni (étterem, fagyizó, balatonpart, élményfürdő, pláza, kávézó stb...), az idegeim acél vastagok lehettek.
A következő gyereknél már kevesbé voltam türelmes az első 4 hétben rettenetesen fájt a hegem, alig sétáltunk valamerre az első 5 hónapban, mert nem bírtam nagyon fáradtnak éreztem magam. Valahogy a műtét többet kivett belőlem. DE anyagilag sokkal rendezettebb volt a helyzet mint az elsőnél így kevésbé stresszes. Ilyen szempontok alapján nekem mindegyikben volt jó és rossz is.
1- es köszönöm szépen a választ! :)
Igen, tudom hogy többen vállalnak ebben a korban és nem számít úgymond extrémnek, de a azt is tudom hogy biológiailag nem olyan optimális már. Inkább emiatt aggódom. És valóban az is tény, hogy fiatalon is lehet komplikáció. Az aggodalmaimat félre kellene tennem , ezért is köszönöm a pozitív példákat. :)
A kolléganőm 25 éve azülte a fiát, 40 évesen egyetlen gyerke.
Én a 3.at szültem 4hónappal 40.előtt, nem éreztem nagy különbséget a 20 évesen szült gyerek között. Jó a vérnyomásom itt szórakozott, és mivel előtte volt vetélésem így 25 hétig mindenen megilyedtem, de utána semmi bajom nem volt.
Indított szülés lett, de az aznapi 4 szülésből nekem sikerült simán a többiek császárosak lettek.
Utána sajnos már nem sikerültek a terhességek, egy down megszakítás, majd 2 missed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!