8 hónapos babám miért csak az újszülötteknek való mam szilikon pillangó cumit fogadja el?
Fogászati szempontból.... a lányom sosem cumizott, ennek ellenére olyan alsóharapása van, hogy szabályozni kell neki. Először az állkapcsát, utána majd a fogait is.
A fiam pl.majdnem 1 éves, Mam 2-es etetőcumival eszi a tápszert. Mert neki az a jó. Próbáltuk a 3-mast, köszönte szépen nem kért belőle.
Ez van. Erőltetni nem kell. Néha rá kell esetleg próbálni. A 6+ játszócumival is bőven 8 hónapos kora után barátkozott meg.
Most ez az ájánlás. Régen más volt, még régebben, meg hiedelmek, babonák.
Én csak a saját példám tudom, mondani, ami nem mérvadó:
5 éves koromig cumiztam. Sose kellett fogszabályozó, szép egyenes, hiánytalan fogsorom van mai napig.
Mégis amikor elmentem fogászatra csodálkozott a fogorvos, hogy nem is voltam tisztában vele, hogy keresztharapásom van. Vagyis nem tudom rendesen összezárni a felső állkapcsom az alsóval.
Amúgy ez abszolút nem piszkálás, egy szempont, amit figyelembe lehet venni, pl. a gyeremek lelkibékéje mellett.
Hogy ki és mit azt döntse el maga.
Az a legjobb amikor egy teljesen újszülött szájába adtok cumit. Megmondanátok, hogy miért kell?
Neki a szopás egy ösztön az életfenntartásért, ha nem jön semmi belőle, csak becsapjátok saját magatok kényelméért. Utána meg sírtok, jaj nehezen szopik, nem tud leszokni stb stb.
17-es. Komfortszopi?
Ez inkább a szülőknek komfort. Megnyugtató, hogy nem rajtatok csüng a gyerek és mennyivel könnyebb cumit dugni a szájába, mint hallgatni a sírást..
És ne haragudj, de abban nincs igazad, hogy az újszülött sem hülye.
6-8 hetes koráig nem is szabadna egyáltalán cumit adni, mert igenis becsapod vele a gyereket.
Az más tészta, hogy egyszer kétszer adsz neki cumit egy hosszabb útra vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!