Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 8 hónapos babám miért csak az...

8 hónapos babám miért csak az újszülötteknek való mam szilikon pillangó cumit fogadja el?

Figyelt kérdés
Már vagy 10 félét próbáltunk, de mindent kiköpi, egyszerűen nem tudom másikra szoktatni. Félek, hogy az állkapcsának/fogainak baja lehet tőle.

2023. ápr. 28. 11:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
Ő egyébként nrm ez volt a kérdés de most látom mit írtatok..a fiam 2 éves és látszik hogy cumi.miatt kicsit előrébb állnak a fogai,eddig nem.volt.olyan
2023. ápr. 28. 13:29
 12/18 anonim ***** válasza:
33%

Fogászati szempontból.... a lányom sosem cumizott, ennek ellenére olyan alsóharapása van, hogy szabályozni kell neki. Először az állkapcsát, utána majd a fogait is.

A fiam pl.majdnem 1 éves, Mam 2-es etetőcumival eszi a tápszert. Mert neki az a jó. Próbáltuk a 3-mast, köszönte szépen nem kért belőle.

Ez van. Erőltetni nem kell. Néha rá kell esetleg próbálni. A 6+ játszócumival is bőven 8 hónapos kora után barátkozott meg.

2023. ápr. 28. 13:50
 13/18 anonim ***** válasza:
65%
18hónapos a lányom. Csak a dm sajátmárkás, világítós cumit fogadja el, abbol is a legkisebbet.
2023. ápr. 28. 15:57
 14/18 anonim ***** válasza:

Most ez az ájánlás. Régen más volt, még régebben, meg hiedelmek, babonák.

Én csak a saját példám tudom, mondani, ami nem mérvadó:

5 éves koromig cumiztam. Sose kellett fogszabályozó, szép egyenes, hiánytalan fogsorom van mai napig.

Mégis amikor elmentem fogászatra csodálkozott a fogorvos, hogy nem is voltam tisztában vele, hogy keresztharapásom van. Vagyis nem tudom rendesen összezárni a felső állkapcsom az alsóval.

Amúgy ez abszolút nem piszkálás, egy szempont, amit figyelembe lehet venni, pl. a gyeremek lelkibékéje mellett.

Hogy ki és mit azt döntse el maga.

2023. ápr. 30. 23:02
 15/18 A kérdező kommentje:
Ez a cumi egyébként fogvédős
2023. máj. 6. 09:10
 16/18 anonim ***** válasza:
52%

Az a legjobb amikor egy teljesen újszülött szájába adtok cumit. Megmondanátok, hogy miért kell?

Neki a szopás egy ösztön az életfenntartásért, ha nem jön semmi belőle, csak becsapjátok saját magatok kényelméért. Utána meg sírtok, jaj nehezen szopik, nem tud leszokni stb stb.

2023. máj. 15. 09:57
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem KELL a cumi. De egy jó lehetőség. Komfortszopi alatt sem táplálkozik a csecsemő, mégis igényli ezt a mozgást, mert megnyugtatja. A cumi arra van, ha nem szeretnéd, hogy a melleden komfortszopizzon a baba, de meg akarod erre adni neki a lehetőséget. Pl. éjszaka, ha úton vagytok, ha nem érsz rá napi 18 óráig cumi lenni egy nyűgös újszülöttnek. Az újszülött sem hülye, gyorsan megtanulja a különbséget a cumi és a mell között, és ha mell kell neki, nem lehet (vagy csak pillanatokra) elcsitítani cumival. Az enyém 10 hónapos és szépen szopizik úgy, hogy már 4 naposan is kapott cumit. Miért ne lehetne? Nincs rá egyértelmű bizonyíték arra, hogy a játszócumi is okoz cumizavart.
2023. máj. 15. 15:49
 18/18 anonim ***** válasza:

17-es. Komfortszopi?

Ez inkább a szülőknek komfort. Megnyugtató, hogy nem rajtatok csüng a gyerek és mennyivel könnyebb cumit dugni a szájába, mint hallgatni a sírást..

És ne haragudj, de abban nincs igazad, hogy az újszülött sem hülye.

6-8 hetes koráig nem is szabadna egyáltalán cumit adni, mert igenis becsapod vele a gyereket.

Az más tészta, hogy egyszer kétszer adsz neki cumit egy hosszabb útra vagy hasonló.

2023. máj. 15. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!