Mi a véleményetek a Szente keresztnévről?
Szerintem túl sok. Ami ennyire direktben valami. Aztán, kiderül, hogy nem is lesz szent, vagy direkt föllázad a neve ellen; hogy neki ne_írjanak elő semmit. :):) Pl a Fehérke nevet nem adnám, de a Paloma pl tetszik. De szóval a Szentét pl azért nem adnám, ugyanazért, mint a Jézust se. Nem akarnám, hogy kötözködjenek vele. Pl Jézus is menő volt, de Jézusnak hívni egy gyereket ma az kicsit hivalkodó; kötekedéseknek adhat táptalajt. Pl mi van, ha heccelnék, hogy pl "Tényleg olyan 'krisztusi' vagy -e; és elkezdenék lökdösni pl.? És hogy provokálhatnák pl. Akár a keresztreveszítéssel is szekálhatnák. Nekem a Szente is hasonló kategória. Vezetéknévként két családot is ismerek, egyik család közel lakik, másik osztálytársam volt másik osztályban. Amúgy, tetszik a nevük, de keresztnévnek kicsit erős. Vezetéknévnek meg az már adott, azt már öröklik, hozzák valahonnan. Szóval nekem keresztnévnek adva hivalkodó, cs3szt3tés3knek adhatna táptalajt szerintem. Szóval nem adnám.
Lánynak Szende oké, de adnék mellé másik keresztnevet is, ne csak egy jelző legyen. Hanem legyen mellette még valami erőt sugárzó, nagyonkomoly, tiszteletre méltó(?)/tiszteletet parancsoló(?)/kivívó inkább; szóval tiszteletet kivívó, kiváltó, keményebb, határozottabb, komolyabb második keresztnév is.
Fiúnak Zente cool.
Remélem, mindent jól írtam, és jókat írtam, és bocsi, ha nem.
Hát igen, én egyáltalán nem adnám a gyerekemnek. 😆
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!