Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Szente...

Mi a véleményetek a Szente keresztnévről?

Figyelt kérdés
Szerintem kellemes hangzása van.

2023. ápr. 17. 19:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
Mint egy szende szent. Ritka hülye név.
2023. ápr. 18. 10:13
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem túl sok. Ami ennyire direktben valami. Aztán, kiderül, hogy nem is lesz szent, vagy direkt föllázad a neve ellen; hogy neki ne_írjanak elő semmit. :):) Pl a Fehérke nevet nem adnám, de a Paloma pl tetszik. De szóval a Szentét pl azért nem adnám, ugyanazért, mint a Jézust se. Nem akarnám, hogy kötözködjenek vele. Pl Jézus is menő volt, de Jézusnak hívni egy gyereket ma az kicsit hivalkodó; kötekedéseknek adhat táptalajt. Pl mi van, ha heccelnék, hogy pl "Tényleg olyan 'krisztusi' vagy -e; és elkezdenék lökdösni pl.? És hogy provokálhatnák pl. Akár a keresztreveszítéssel is szekálhatnák. Nekem a Szente is hasonló kategória. Vezetéknévként két családot is ismerek, egyik család közel lakik, másik osztálytársam volt másik osztályban. Amúgy, tetszik a nevük, de keresztnévnek kicsit erős. Vezetéknévnek meg az már adott, azt már öröklik, hozzák valahonnan. Szóval nekem keresztnévnek adva hivalkodó, cs3szt3tés3knek adhatna táptalajt szerintem. Szóval nem adnám.

Lánynak Szende oké, de adnék mellé másik keresztnevet is, ne csak egy jelző legyen. Hanem legyen mellette még valami erőt sugárzó, nagyonkomoly, tiszteletre méltó(?)/tiszteletet parancsoló(?)/kivívó inkább; szóval tiszteletet kivívó, kiváltó, keményebb, határozottabb, komolyabb második keresztnév is.

Fiúnak Zente cool.

Remélem, mindent jól írtam, és jókat írtam, és bocsi, ha nem.

2023. ápr. 18. 16:30
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Kellemes a hangzása, sose hallottam, azt sem tudom, adható-e, fíú vagy lánynév e, de nekem pl. a "szent" jut az eszembe róla, ezért nem adnám. Olyan, mintha már eleve elvárásokkal lenne valaki a gyerek felé. És ha rosszcsont lesz, biztosan fel fogják használni a nevét élcnek. Persze, minden név gúnyolható, de ez elég magas labda.
2023. ápr. 19. 20:25
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Hát igen, én egyáltalán nem adnám a gyerekemnek. 😆

2023. ápr. 19. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!