Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Utazas (1500km) 4-6 hetes...

Utazas (1500km) 4-6 hetes csecsemövel? Tapasztalat?

Figyelt kérdés

Karacsonyra utaznank haza, autoval! Vegig autopalyan! Olasz-osztrak-magyar vagy olasz-szloven-magyar autopalya jobb? A picurt beköthetö mozesben vinnenk, otthon megengedett?

Valami eszrevetel, tipp az utra?

Köszönöm!

Lehurrogok kimeljenek!

2010. okt. 8. 09:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szia!Én csak beköthető mózesben hoznám!!!!!!A babyhordóban max.2-2,5 lehet egy ilyen pici!!!Megvan már a babyhordótok???Mert a Besafe márka gyárt olyat ami vízszintesig dönthető!!!
2010. okt. 8. 15:40
 12/21 anonim ***** válasza:
2-2.5 órát:)
2010. okt. 8. 15:40
 13/21 A kérdező kommentje:

Igen meg van a hordozo, kaptuk, nem dönthetö sajnos, bezzeg a mozesalja allithato :-) De visszük akkor mindkettöt, majd kiderül melyiket szereti. :-)

Köszönöm a valaszokat, es varok meg! :-)

2010. okt. 8. 15:59
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
én inkább a mózesbe raknám, mert ilyen korban még nagyon fontos, hogy egyenes gerinccel tudjon feküdni, a hordozóban meg görnyed.Lehet mózest használni mo-on.Amúgy semmit sem fog észrevenni az utazásból,még nagyon kicsi lesz,végig aludni meg enni fog.
2010. okt. 8. 16:10
 15/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Én hordozóban vinném a picit. A hordozóba a baba bele van kötve az övekkel. A menetiránynak háttal van bekötve, ez egy fékezésnél, ütközésnél nagyon sokat jelent. Ilyen hosszú útra (főleg ha majd többször is megteszitek) én befektetnék egy nagyon profi hordozóra, aminek van töréstesztje, és újszülött kortól használható (van hozzá szűkítő) , profi kialakítású. Szerintem megéri ilyen hosszú utakra ezt átgondolni.

Út közben a lehető legkevesebbet tartsd a karodban a picit, szopizásnál álljatok félre parkolóba. Legyen nálatok sok takaró, meleg folyadék termoszban, és melegítőpárna (elektromos, vagy inkább meleg folyadékkal tölthető). Ha lerobbantok a téli hidegben, akkor baromi hamar kihűl az autó, és ez egy 4 hetes babával életveszély! Féltanknál tankoljatok mindig, mert egy nagyobb dugóban, vagy hóban elakadásnál sem állhat le az autó. Ajtónyitásnál a betakarás mellett teríts pelust a baba arcára is. Ha a lányomra gondolok, akkor vele nem lett volna gond, picike korában imádott autózni, végig aludta az utat, igaz mi csak 2-3 órás utakra mentünk:)

Szerintem az sem rossz variáció, hogy te eljössz repülővel a picivel (Milánóból mindennel együtt kb. 4 óra és Budapesten vagytok)apa pedig hozza a motyót autóval. Persze ez csak kóbor ötlet, hiszen nem ismerem a körülményeket:)

2010. okt. 9. 00:11
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat!

Tudom megerne egy profibb hordozo, de legközelebb augusztusba megyünk haza, akkorra meg kinövi, nem?

Repülö se rossz ötlet! De még soha nem repültem, szoval egyedül egy gyerekkel ajajj :-) Pont ezert szerintem, apa se engedne el minket egyedül repülövel. :-)

2010. okt. 9. 12:12
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nem olvastam az eddigi válaszokat, nem tudom, mennyire leszek hasznos.

Nekem még eszembe sem jutott, hogy a beköthető mózes ne lenne itthon szabályos, mi is azzal járunk Hollandiába. Bár rendőri ellenőrzést még csak külföldön kaptunk vele. Nekünk 10 hetes volt a pici, amikor először mentünk vele, úgy csináltuk, hogy lement egy nap szépen rendben, este fürdés, pizsamának kicsit vastagabb, kényelmes ruha, és aludni már a mózesbe tettük le. Lehurcolkodtunk a kocsiba és elindultunk. Az éjszakát akkor már átaludta (4-6 hetesen is!), a kocsiban sem volt másképp. Ha még eszik éjjel, hát akkor meg kell állni, megeteted és kész. Semmi gondunk nem volt az úton, másnap délutánra értünk oda; nap közben kb. kétszer vittük ki benzinkúton pelenkázni (a mózesben is kényelmesen lehet pelenkát cserélni, csak azért vittük ki, hogy "történjen valami"). Kb. dél körül áttettük a hordozóba, szintén, hogy legalább valami változás legyen körülötte. Nektek is ajánlom, hogy egyrészt este induljatok, másrészt vigyetek sima hordozót is. A mózes elég nagy dög, amikor kiszálltok a kocsiból nem túl praktikus abban vinni. És itthon is gondolom, mentek majd több helyre (rokonok, barátok), ahol szintén az a legpraktikusabb, ha hordozóban van. Mi csak Magyarország és Hollandia között használjuk a mózest, máskor nem.

Ja, és úgy szoktuk, hogy a mózes napellenző része fel van húzva, és ráterítünk egy textilpelust, hogy szemből ne világítsanak a szemébe a lámpák. Bár autópályán nem sok van, de azért előfordul, hogy jól kivilágított részhez érünk, és olyankor elég nyugtalan lett, így találtam ki, hogy besötétítek neki.

Remélem, tudtam segíteni!

2010. okt. 10. 07:10
 18/21 A kérdező kommentje:
O, köszi, ez eszembe se jutott hogy be kell sötetiteni. Az olasz-osztrak szakaszon 50valahany alagut van :-) eleg nagy fennyel! Nekünk is zavaro, hat meg egy picurnak!
2010. okt. 10. 08:12
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi is utaztunk, no, ha nem is ilyen picikeként, de 12 hetesen. Semmi, de semmi probléma nem volt. Beköthető mózesben utazott a fiam. Egy apró gondunk volt csak, hogy a mózes leginkább hungarocellből van (gyakorlatilag mindegyik), és bizony beleizzad könnyen a baba. A babahordozó ilyen picinek szerintem nem egészséges ilyen hosszú úton. Én a mózest választanám. És persze kényelmesebb is a mózes. Bár tény, hogy bekötő övek, csatok ellenére bizony hamar kiszakadna a mózes az ülésből, tehát nem a legbiztonságosabb választás. A döntés a tiéd.
2010. okt. 10. 09:53
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne félj a repüléstől! A reptéren, és a repülőn is nagyon segítőkészek, főleg ha meglátják, hogy egy pici babával vagy! Szerintem lényegesen kényelmesebb, és rövidebb lenne az út.

Sok boldogságot nektek!

2010. okt. 10. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!