A hazai szabályok szerint lehet-e a második gyermeknek ugyanazt a keresztnevet adni mint az elsőnek, abban az esetben, ha az apa elvált és a második gyermek az új kapcsolatból született?
Igen, lehet. Azonos szülöpár gyerekeinek nem lehet teljesen ugyanaz a neve - tehát nem lehet mindkettö Kovács Pista, de lehet egy Kovács Pista meg egy Kovács Pista Sándor.
Viszont egy embernek lehet akárhány azonos nevü gyereke, ha a másik szülö nem ugyanaz.
Nekem van konkrétan egy ismerösöm, akinek 4 lánya van 4 házasságból és mind Kovács Melinda.
Magánvéleményem, hogy ennek ellenére nagyon beteges ötlet, több gyereket ugyanúgy nevezni
Ha a 2 szülő nem ugyan az, akkor lehet ugyan az a név.
De ha a 2 szülő személye ugyan az, akkor nem. Nálunk nagyobbik öcsémnek ugyan az a neve mint az apjának. Mikor a 2.öcsém született, nevelőapám neki is a saját nevét akarta adni (🤦♀️) nem engedték.
Igy nevelőapám "kovács pista", nagyobbig öcsém " kovács pista", kisebbik öcsém "kovács géza pista"
Előttem már leírták.
Mit szoltok ahhoz a sztorihoz hogy az anyuka vezeték- és keresztneve Rózsa Eszter a lánya pedig Nagy Rózsa Eszter lett? Nem egyszerű ez sem :D (a neveket megváltoztattam)
Szerintem a 6# úgy értette, hogy az anyuka vezetékneve lett a lánya első neve, anyuka keresztneve pedig a lánya második keresztneve.
Ez is elég sajátos.
A kérdést meg előttem már megválaszolták: lehet igen, ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!